Calafell acollirà el 6 de juny el 4t Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya

28/04/2017

Calafell acollirà el proper 6 de juny la quarta edició del Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya, un certamen organitzat per la Universitat Rovira i Virgili i coorganitzat en aquest per la regidoria de Treball de l’Ajuntament. El Teatre-Auditori “Joan Colet” allotjarà aquest esdeveniment empresarial, que en les edicions anteriors s’ha celebrat a Salou, Tarragona i el Vendrell.

El Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya és una jornada pensada per al col·lectiu empresarial i emprenedor. Té com a finalitat principal abordar aspectes rellevants i d'interès per a les persones emprenedores, empresàries i properes al món de l'empresa. Vol ser un punt de trobada i una festa de l’emprenedoria de les comarques tarragonines.

En aquest esdeveniment, els emprenedors tenen l’oportunitat de compartir experiències i coneixements amb un gran nombre de persones que volen tirar endavant els seus projectes, a base d’esforç i superació personal. També hi poden trobar tota mena de suport i orientació per millorar els seus recursos i afrontar amb èxit els seus reptes.

“És una cita pràcticament obligada per a tothom que s’està iniciant en el món de l’emprenedoria, però també per als empresaris que ja estan consolidats, que hi poden trobar també oportunitats”
, explicat la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de Calafell, Helena Rubio.

La trobada té una prèvia, un concurs d’”elevator pitch”. És a dir, una competició en la qual els participants disposen de dos minuts (el temps màxim d’un “viatge” en ascensor”) per presentar el seu projecte. L’objectiu del concurs és triar un seguit de projectes que podran presentar-se en viu el 6 de juny a Calafell, davant de tot el públic assistent i d’un panell d’experts en comunicació i empresa.

Aquest concurs previ està obert a empresaris i emprenedors amb projectes per desenvolupar i a empreses establertes amb un màxim de cinc anys de vida.

Els participants en la prèvia hauran d’elaborar un vídeo d’una durada màxima de dos minuts, que preseenti el projecte o empresa. També es podrà acompanyar una presentació molt breu en text o imatges. Cal enviar el vídeo i altra documentació al correu electrònic emprenedoria@urv.cat. L’últim dia per presentar-s’hi és el proper 13 de maig.

El jurat estarà format per professionals de l’emprenedoria i l’empresa, coordinats per l’Associació d’Empresaris del Penedès i Garraf (ADEPG). Es valoraran aspectes com l’originalitat de la presentació del producte o servei, l’impacte del missatge, el grau d’innovació, la diferenciació, la gestió comercial i estratègia de màrqueting, la viabilitat o la comunicació global del projecte.