Calafell crearà 24 llocs de treball temporals per millorar els espais públics del municipi

17/09/2015

L’Ajuntament de Calafell crearà 24 llocs de treball temporals, mitjançant dos plans d’ocupació d’una durada de sis mesos i que serviran per millorar els espais públics del municipi. Aquesta acció de lluita contra l’atur està adreçada, en un cas, a persones sense feina més grans de 45 anys i que no rebin cap prestació o subsidi, i l'altre, per a persones perceptores de la renda mínima d’inserció.

L’Ajuntament ja té confirmat un pla d’ocupació que arrencarà al novembre i que oferirà quinze places de peó a jornada completa per a la realització de treballs de manteniment i reparació d’espais públics. Aquesta acció continua les efectuades els anys 2013 i 2014. En paral·lel a aquests treballs, i dins de la jornada laboral, els participants rebran una formació per millorar les seves oportunitats de trobar feina.

En concret, s’oferiran els mòduls 1 i 2 (preparació de comandes i manipulació de càrregues amb carretons elevadors) del certificat de professionalitat en l’especialitat d’activitats auxiliars de magatzem. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) subvencionarà aquest pla amb 134.685.90 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament té sol·licitat, pendent de resolució un altre pla, amb un total de 9 places, cinc de les quals seran per treballs de manteniment i neteja de torrents i solars del terme municipal, i quatre, per conservació i mateniment del patrimoni històric local. Aquesta actuació està adreçada a persones aturades beneficiàries de la renda mínima d’inserció. El contracte també serà de sis mesos i dins de la jornada laboral hi haurà una formació encaminada a fer que els participants adquireixin habilitats i coneixements que els facilitin la inserció laboral. 

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, explica que “aquestes no són, ni molt menys, les úniques polítiques que hem de fer per generar ocupació. Però no podem desaprofitar uns recursos que existeixen i que estan especialment dissenyats per persones amb especials dificultats per trobar feina, per exemple per raons d’edat, o que pateixen una situació socioeconòmica complicada”.

Rubio afegeix que “també és una prioritat per a l’actual govern municipal que les persones més necessitades tinguin preferència per accedir a aquests treballs. Per aquest motiu, Ocupació i Benestar Social van de la mà en aquest mandat”.