Calafell i Cunit col·laboraran en la formació d’adults i la seva inserció laboral

08/02/2018

Els ajuntaments de Calafell i de Cunit han obert una línia de col·laboració en l’àmbit de la formació d’adults i de la seva inserció laboral. Segons aquesta entesa, els alumnes del centre de formació d'adults Dolors Paul de Cunit, que són majoritàriament dels dos municipis, podran accedir als serveis d’ocupació que ofereix el departament de Treball Calafell a través del centre empresarial Vilarenc  Zenit.

Així doncs, el programa “Ocupa't” desenvolupat a Cunit es veurà reforçat gràcies al suport de Vilarenc Zenit. En primer lloc, l'Espai Ocupa't, on es difonen les ofertes de feina gestionades des del servei d'ocupació municipal de Cunit, es veurà ampliat amb la incorporació de les ofertes gestionades des del departament de Treball de l'Ajuntament de Calafell. D'altra banda, s'obren noves línies de contacte entre el centre i el món de l'empresa amb l'objectiu de tenir un ventall més gran d'opcions en la selecció d'espais de pràctiques professionals per als mòduls del graduat en educació secundària. A més, des de Vilarenc Zenit es donarà suport directe en el desenvolupament de diferents cursos mitjançant la tasca dels propis professionals del servei i de diferents entitats vinculades.

“Aquest tipus de col·laboracions permeten, d'una banda, optimitzar els recursos locals disponibles i, d'una altra, cohesionar i vertebrar el territori mitjançant l'acció dels diferents equipaments municipals”, assenyala Jaume Casañas, regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cunit. “Volem agrair als responsables polítics i tècnics del departament de Treball de l'Ajuntament de Calafell el fet de posar els recursos de Vilarenc Zenit a disposició de l'alumnat del centre de formació d’adults Dolors Paul”, diu Casañas. I afegeix: “D'aquesta col·laboració en surten reforçats ambdós serveis però, sobretot, en surt beneficiada la ciutadania d'ambdós municipis”.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, diu que amb aquesta col·laboració “el centre empresarial Vilarenc Zenit reforça el seu paper de motor econòmic no tan sols local, sinó també comarcal”. Rubio afegeix que “les persones de Calafell tindran més serveis a la seva disposició i, a més, podrem ampliar el nombre d’usuaris dels serveis que ja oferim”. “Aquest és el sentit”, diu Rubio, “d’una col·laboració molt necessària per treure el màxim rendiment dels serveis de formació i ocupació de les institucions d’un territori especialment castigat per l’atur”.