Calafell posa en marxa una casa d'oficis dedicada a l'eco-manteniment d'espais comunitaris

26/11/2015

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa una Casa d’Oficis dedicada a l’eco-manteniment d’espais comunitaris. Aquesta iniciativa, que tindrà una durada d’un any, a partir del proper 30 de desembre, formarà joves d’entre 16 i 24 anys, amb una combinació de formació i treball, en professions que tenen sortida laboral, com la jardineria i l’horticultura o el manteniment de piscines, instal·lacions elèctriques i espais comunitaris.

Ja són obertes les inscripcions, que poden fer-se en línia a treball.calafell.cat, o a Cal Bolavà (avinguda de la Generalitat 1) o al Punt de la Feina (plaça Alcalde Romeu s/n). El curs està destinat a persones residents al municipi de Calafell, que estiguin en atur i amb un nivell acadèmic d’ESO, Batxillerat o cicle formatiu de gran mitjà.

Durant un any, els participants faran un total de 1.800 hores de formació, el gruix de les quals estaran específicament dedicades a la temàtica de la Casa d’Oficis, i les restants són complementàries, però útils per a la seva inserció laboral. Les Cases d’Oficis són programes mixtos de formació i treball que combinen la preparació amb la contractació laboral dels participants durant els últims sis mesos.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, explica que “és vital generar oportunitats laborals per a la gent jove, que pateix un atur que duplica la mitjana”. I afegeix que “hem de fer-ho en aquells sectors d’activitat que tenen demanda, encara que no siguin els mateixos que sovint protagonitzaven aquests programes de formació anys enrere”.

Aquesta és una acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Projecte Treball alas barris, i cofinançada pel Fons Social Europeu.