Cloenda de l’escola taller del parc del comú

29/12/2005

Calafell, 29 de desembre.- Aquest mes de desembre ha finalitzat l’Escola Taller del Parc del Comú. En aquesta escola han participat joves aturats entre 16 i 24 anys, que han rebut formació en matèria de jardineria i construcció, i que, entre altres, s’han dedicat, durant els darrers dos anys, a recuperar la muntanya del Comú.
L’Escola Taller del Parc del Comú es va iniciar el 30 de desembre de 2003. Es tracta d’un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, i confinançat per l’Ajuntament de Calafell.
Durant aquests dos anys, els alumnes han rebut formació en les especialitats de jardineria i construcció, tant de forma teòrica com pràctica. Així, per exemple, han treballat en el projecte d’adequació de l’espai natural del Parc del Comú, on han construït una aula de natura i dos miradors. També han realitzat tasques de neteja del bosc i arranjament de camins.
En l’acte de cloenda, celebrat a l’Escola Taller de la Rambla Nova, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, va recordar que “les escoles taller, que fa temps que impulsa la regidoria de Treball, són molt importants tant per als alumnes, que reben una formació que els servirà per fer-se un camí en el món professional, com per al municipi, que en resulta beneficiat de l’obra que han fet els alumnes”.
Tots els alumnes en el moment de començar l’escola taller es trobaven a l’atur. Ara, però, i gràcies a les pràctiques i al coneixement adquirit, molts ja han trobat feina. Per això, la regidora de Treball, Sandra Bou, es va mostrar satisfeta perquè “tot i que no és fàcil trobar feina avui en dia, molts de vosaltres ja ho heu aconseguit, i això també és un orgull per a nosaltres, perquè aquest era un dels nostres objectius”. Al finalitzar l’acte, els alumnes van rebre un diploma i un obsequi de mans dels regidors del consistori.
Les escoles taller que duu a terme l’Ajuntament de Calafell estan adreçades a joves aturats entre 16 i 24 anys, i que vulguin aprendre un ofici treballant. Tenen una durada de 2 anys, durant els quals els joves aprenen un ofici i reben formació complementària en prevenció de riscos laborals, informàtica i ESO.
Actualment, i després de finalitzar aquesta escola taller, se n’ha iniciat una altra dedicada a la construcció d’un annex al pavelló Jaume Vilamajó, i a la millora de les instal.lacions esportives.

Foto