Conveni per fomentar l’ocupació al Baix Penedès

07/10/2014

L’Ajuntament de Calafell ha signat, juntament amb els ajuntaments de Cunit, Vendrell i l’Arboç, un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Penedès per treballar conjuntament en la posada en marxa de projectes estratègics que millorin l’índex d’atur a la comarca, que actualment ja és de més del 24%.

La signatura va tenir lloc ahir a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès. Han subscrit aquest conveni: el president del CCBP, Joan Olivella, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, l’alcaldessa de Cunit, Montse Carreras, l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans, i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Calafell, Sandra Suàrez. A més, el conveni també té el suport d’altres organismes públics com l’oficina de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya, (SOC), o instituts d’ensenyament secundari, i també d’organismes privats com empresaris i empreses particulars.

El conveni permetrà que el Consell Comarcal posi en marxa un nou sistema de treball en xarxa, amb l’objectiu de millorar la coordinació de les tasques per al foment de l’ocupació i la promoció econòmica del territori.

El primer pas d’aquest projecte serà l’elaboració d’una diagnosi que estableixi els punts forts i febles, i ofereixi una visió real de la situació socioeconòmica actual del Baix Penedès. Aquesta diagnosi servirà per establir les bases per a la redacció d’un futur pla estratègic, i per això és important la implicació tant del sector públic com privat.

El treball en xarxa és actualment una prioritat al Baix Penedès, i coincideix amb el requisit fonamental que estableix el SOC en tots els projectes, als quals dóna suport en polítiques de planificació estratègica. El més rellevant és que, per primera vegada, es garanteix la igualtat d’oportunitats formatives i laborals a tots els habitants de la comarca.