El centre empresarial municipal Vilarenc Zenit aconsegueix una ocupació del 100% dels despatxos, un any després d’obrir portes

12/01/2017

El centre empresarial municipal Vilarenc Zenit ha aconseguit una ocupació del 100% dels despatxos de lloguer que tenia disponibles, un any després d’obrir portes. S’acaba de signar el contracte de l’últim despatx disponible i, de fet, hi ha llista d’espera per si es produeix alguna baixa. Sí que hi ha disponibles alguns punts de treball a l’espai de coworking del centre.

L’Ajuntament i l’emprenedora Beatriz Durán Ruiz han signat el contracte de lloguer del darrer despatx disponible. Durán és psicòloga i vol oferir un servei general, però especialitzat sobretot en assetjament escolar. També oferirà coaching i serveis d’imatge per empreses i particulars. “M’he instal·lat aquí perquè aquest centre està molt ben ubicat i comunicat, i sobretot perquè té molta llum natural i el lloc és molt càlid, que és quelcom bàsic per a la meva activitat”, ha explicat Durán.

De la seva banda, la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, subratlla que “la plena ocupació és la prova de l’èxit del Vilarenc Zenit. És un centre empresarial que funciona, gràcies a la ubicació, l’edifici singular que l’acull i els serveis que ofereix”.

El Vilarenc Zenit va ser creat per fomentar l’aparició de nous projectes empresarials i professionals, o va néixer obert a tota la comarca del Baix Penedès i amb la finalitat de generar prosperitat i ocupació. Entre els serveis que ofereix, a banda els despatxos fixes ara exhaurits, hi ha despatxos per dies o hores i una sala de coworking (treball en espai compartit). També disposa d’una sala de reunions contractable puntualment, així com un espai office per descansar, menjar... Altres espais de la Masia del Vilarenc poden contractar-se també per a activitats puntuals. Els espais fixes estan disponibles les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, per als seus usuaris.

Aquests serveis s’ofereixen a preus realment competitius, raó per la qual l’Ajuntament de Calafell ha establert uns criteris per seleccionar les empreses que s’hi poden acollir. Entre els requisits, hi ha la viabilitat econòmica del projecte; que les iniciatives tinguin relació preferentment amb les noves tecnologies, el turisme, la cultura, el lleure o la sostenibilitat ambiental; el grau d’innovació; l’aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació; la creació neta d’ocupació; l’experiència prèvia..., entre altres.

El Vilarenc Zenit ha rebut el suport del Fons Social de la Unió Europea i de la Generalitat, però al llarg dels anys tot el projecte desenvolupat a la Masia del Vilarenc ha comptat amb l’ajut d’altres administracions com la Diputació de Tarragona.