Els ajuntaments de Cunit i Calafell col·laboraran en els àmbits d'ocupció, formació, promoció econòmica i turisme

17/05/2016

Els ajuntaments de Cunit i Calafell establiran vies de col·laboració en els àmbits de l'ocupció, la formació, la promoció econòmica i turisme. En una reunió a la Masia del Vilarenc de Calafell, que continuava contactes realitzats en ocasions anteriors, s'ha conclòs, a més, que el foment de l'emprenedoria serà un dels camps prioritaris.

Calafell i Cunit ja cooperen actualment amb un conveni interadministratiu que regula la formació dels treballadors contractats pel programa Treball i Formació PANP entre Cunit i Calafell.  I volen continuar establint sinèrgies per generar ocupació en un territori especialment castigat per l'atur. En aquesta trobada, ja s'han establert algunes mesures concretes de col·laboració entre els dos ajuntaments: projectes com els Joves per l'Ocupació o l'assessorament als centres educatius en l'àmbit de l'emprenedoria.

Han participat en la reunió el regidor d'Ensenyament, Formació i Ocupació de Cunit, Jaume Casañas, i la regidora de Qualitat de Vida i Promoció Econòmica de Calafell, Helena Rubio, amb els seus respectius equips tècnics.

Helena Rubio ha explicat que “la nostra comarca, el Baix Penedès, té una de les taxes d'atur més altes de tota Catalunya, cal treballar molt en favor de la inserció laboral i per impulsar les persones emprenedores que volen engegar una activitat”. Rubio ha afegit que “el treball transversal, les estratègies de cooperació i les sinèrgies que puguin establir-se entre administracions i entre el sector públic i el privat, són factors claus per aconseguir-ho”.

En aquest sentit, l'especialització dels serveix ha de servir per guanyar eficiència en la utilització dels recursos públics. “Per exemple, l'espai empresarial i emprenedor Vilarenc Zenit, és una aposta de l'Ajuntament de Calafell molt important, que beneficia als ciutadans del municipi, però també als dels municipis propers”, segons Rubio.

En una línia semblant s'expressa Jaume Casañas: “L'Escola de Formació d'Adults Dolos Paul de Cunit té aproximadament un 47% d'alumnes que prové d'altres municipis, com Calafell, i és referent a la comarca”. Afegeix el regidor de Cunit que “l'aposta de Calafell per l'emprenedoria i el col·lectiu de nous empresaris és una bona notícia també per als emprenedors i empresaris de Cunit, que poden disposar d'uns serveis que són referents a la comarca”.