L’Ajuntament de Calafell aposta per crear 100 llocs de treball per a persones aturades del municipi

18/12/2013

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, acompanyat de la regidora de Treball, Sandra Suàrez, i la regidora de Promoció Econòmica, Olga Elvira, ha anunciat que l’Ajuntament de Calafell ha sol.licitat diverses subvencions per poder crear més d’un centenar de llocs de treball, per a persones del municipi que actualment estan a l’atur.

Tal i com ha explicat Joan Olivella“som conscients que Calafell és municipi fortament afectat pels alts índex d’atur que es viuen a Catalunya, i per això una de les grans preocupacions d’aquest equip de govern és fer polítiques que millorin l’índex d’ocupació al nostre municipi”.

És per això que l’Ajuntament de Calafell ha sol.licitat diverses subvencions que donarien feina temporal a més d’un centenar de persones aturades del municipi. En aquest sentit, l’alcalde de Calafell ha afirmat que “som optimistes i creiem que podrem obtenir aquestes subvencions”.

De moment, d’entre les subvencions sol.licitades ja n’hi ha 27 de confirmades15 dels quals estaran destinades a crear una brigada, especialitzada en treballs de manteniment a la via pública, i que s’anomenarà “Calafell al dia”; i 12 més, de convenis de col.laboració social, destinades a majors de 45 anys, i que no estiguin cobrant cap tipus d’ajut.

Així mateix, la resta de subvencions que s’han demanat són les següents:

-Treballs als barris: 36 places

-Recuperació de treballs artesanals: 24 places

-Programa de Treball i Formació: 3 places

-Agent d’Ocupació i desenvolupament local: 1 plaça

-Catalunya Emprèn: 4 places

-Joves per l’ocupació: 2 places

-Fem ocupació per a joves: 1 plaça

-Espai de recerca de feina: 2 places

La creació d’aquests llocs de treball suposaria una inversió de 200.000 euros per part de l’Ajuntament de Calafell, i d’1,3 milions d’euros de subvenció.

A més, cal recordar que el proper any l’Ajuntament de Calafell també durà a terme la segona edició del projecte anomenat Calafell Crea, i que està destinat a fomentar l’ocupació de persones amb risc d’exclusió social al municipi. Aquest projecte preveu la contractació de 10 persones en situació d’atur, i la formació de 10 persones més, que rebran formació especialitzada que els pugui ajudar a trobar un lloc de treball.

D’altra banda, l’alcalde de Calafell també ha anunciat que l'any que ve es crearà el Vilarenc-Zenit un espai empresarial, de recerca de feina i de creació d'oportunitats. Amb l'obtenció del Pla d’Actuació Municipal (PAM) es podrà acabar d'adequar la Masia el Vilarenc per a poder centralitzar els serveis existents i crear-ne de nous encaminats a una major ocupació de la ciutadania, a una generació de riquesa del nostre territori. Les obres de remodelació de la masia tenen un cost de 400.000 euros, dels quals l’ajuntament aporta uns 20.000 euros i la resta està subvencionat a través del PAM.