L’Ajuntament de Calafell realitzarà al 2014 la 2a. edició del projecte d’ocupació Calafell Crea

12/12/2013

L’Ajuntament de Calafell posarà en marxa l’any que ve, a través de la Fundació Santa Teresa, la segona edició del projecte anomenat Calafell Crea, destinat a fomentar l’ocupació de persones amb risc d’exclusió social al municipi. En el transcurs del ple celebrat avui, el consistori ha aprovat, amb la unanimitat de tots els grups municipals (CiU, PSC, PP i UAM), la concessió d’una subvenció de 150.000 euros a la Fundació Santa Teresa perquè pugui dur a terme aquest projecte, impulsat des de la Regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell.

La segona edició del Calafell Crea es durà a terme al llarg de 2014. Participaran en aquest projecte un total de 20 personesque estiguin en situació d’atur10, que es contractaran durant un període de 6 mesos, per realitzar tasques pròpies d’aquest projecte; i 10, que durant 6 mesos rebran formació especialitzada que els pugui ajudar a trobar un lloc de treball.

Tal i com ha explicat la regidora de Treball, Sandra Suàrez, un dels objectius d’aquesta segona edició del Calafell Crea és augmentar l’índex d’ocupabilitat de les persones que participen en aquest projecte, i que en la passada edició va ser del 51%. És per això que els alumnes que participin en aquesta segona edició, i que han de ser persones empadronades al municipi i que es trobin en situació d’atur, es formaran en l’especialitat que té més sortida: Restauració i cuina. Aquestes 10 persones rebran 430 hores de formació en l’especialitat de cuina i sala, a les instal.lacions de l’Escola de Turisme del Baix Penedès. I també realitzaran pràctiques en empreses del municipi.

A més, el projecte Calafell Crea també crearà 10 llocs de treball, ja que contractarà persones, en situació d’atur, i que desenvoluparan diferents tasques en aquest projecte:

-1 coordinador/a del Calafell Crea

-1 auxiliar administratiu/va

-1 formador/a especialitzat en restauració, i que serà responsable de la formació dels 10 alumnes

-2 dinamitzadors: un destinat als joves, i l’altre al voluntariat

-5 persones que formaran una brigada que realitzarà tasques de manteniment al municipi, com pugui ser la recuperació adequació d’espais públics, supressió de barreres arquitectòniques, reparació d’equipaments o manteniment del mobiliari urbà.

Cal destacar, a més, que entre les principals accions que es duran a terme en el marc del projecte Calafell Crea hi ha la del menjador solidari. Els alumnes que fan el curs de restauració i cuina col.laboren en quest servei, que va començar amb la passada edició del Calafell Crea, i que està destinat a persones amb pocs recursos econòmics. El menjador solidari també compta amb la col.laboració de l’IES Camí de Mar.