Lliurament dels diplomes als treballadors del pla d’ocupació “Brigada de suport de Calafell al dia”

02/07/2014

Ahir dimarts, 1 de juliol, va cloure el pla d’ocupació “Brigada de suport de Calafell al dia” que ha donat feina a 15 ciutadans de Calafell que estaven a l’atur.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, acompanyat de la regidora de Treball, Sandra  Suàrez, i altres regidors del consistori que van fer entrega dels diplomes acreditatius de l’aprofitament del programa

La finalitat del programa és incrementar l’ocupació efectiva de les persones participants en el mercat de treball, i que un dels seus objectius principals és, per tant, proporcionar una feina a les persones que altrament tindrien grans dificultats per trobar-ne una, de manera que puguin adquirir experiència professional i millorar la inserció al món laboral. Aquest pla d’ocupació s’ha adreçat a reforçar la Brigada Municipal i ha tingut una durada de 6 mesos durant els quals els treballadors han realitzat  treballs de manteniment i reparació dels espais públics de manera altament satisfactòria, així s’han pogut millorar els espais públics i serveis que presta l’Ajuntament  a través d’actuacions puntuals que afecten al dia a dia del ciutadà.

El projecte ha inclòs la realització d’accions formatives adreçades a millorar l’ocupabilitat dels treballadors/s. Concretament els 15 treballadors del Pla d’Ocupació han realitzat un curs de 99 hores: Activitats auxiliars de magatzem, reconegut amb un certificat de professionalitat.  Tots els treballadors han superat el curs i també els exàmens pràctics i teòrics per obtenir el carnet d’Operador de carretons elevadors (Carretó frontal, carretó retràctil i transpaleta elèctrica)

Aquest pla d’ocupació  ha estat organitzat per  la Regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell i ha comptat amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinnançat en un 50% pel Fons Social Europeu.