Lliurament dels premis del concurs Calafell APP

08/04/2015

L’Ajuntament de Calafell va fer ahir al vespre, al Celler de Cal Bolavà, el lliurament de premis del concurs Calafell APP, de creació d’aplicacions per a dispositius mòbils, organitzat per la Regidoria de Treball.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Treball, Sandra Suàrez van lliurar el primer premi, valorat en 1.200 euros, a Mariona González i José Segura, pel projecte presentat sobre una nova aplicació de promoció turística del municipi que, segons van explicar ells mateixos, “vol atraure nous visitants, però que també va adreçada als propis ciutadans de Calafell, ja que també potencia la riquesa cultural i comercial del municipi”. Els guanyadors es van mostrar molt satisfets amb el premi, i van explicar que s’havien presentat a aquest concurs “perquè vam pensar que era una bona oportunitat per a nosaltres i també per al municipi, d’adaptar-se a les noves tecnologies”.

El premi finalista d’aquest concurs ha quedat desert. I el premi local, valorat en 300 euros, es va lliurar a Alejandro Martín Salmeron.

Calafell APP és un concurs que la Regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell ha convocat per primera vegada aquesta any amb l’objectiu de fomentar la innovació en l’àmbit tecnològic i comunicatiu de Calafell, promoure l’accés als seus ciutadans a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i la promoció de nous talents.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, va destacar que aquest concurs “és una iniciativa molt interessant i que pot ser molt profitosa per a les persones emprenedores i amb iniciativa en aquest camp”. 

La regidora de Treball, Sandra Suàrez, va agrair la implicació de tothom que ha participat en aquest concurs, i molt especialment del jurat, que està format per tècnics del regidoria, però també per professionals del món de la informàtica, el disseny i el màrqueting com: Daniel Guasch, director acadèmic de la Càtedra d’Accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya; Àlex Sànchez, enginyer informàtic i empresari en el sector de les TIC; Josep Pérez, empresari del sector de les TIC, i Josep Anton Lacasa, enginyer informàtic i empresari del sector de les TIC.

Pel que fa al projecte guanyador, el jurat ha considerat que és el que, entre tots els presentats, reuneix més qualitat pel que fa als criteris d’ús, interacció, creativitat i presentació de la informació.

En el projecte presentat, l’aplicació guanyadora conté tota la informació necessària de Calafell: què fer, on menjar, on dormir, on anar a prendre una copa, quin esport pot practicar i on, què visitar, etc. i també es pot consultar el calendari de tots els esdeveniments que tenen lloc a Calafell. Un dels trets destacats és l’apartat Calafell Cupons, amb el qual es vol potenciar el consum als comerços del municipi. Es tracta d’una secció on els comerços poden publicar les seves ofertes, per atraure més clients als seus establiments.