Nou pla d’ocupació a Calafell, destinat a 10 persones aturades

28/11/2014

-Els participants formaran una Brigada de suport al Calafell al dia 

10 persones de Calafell, que es trobaven en situació d’atur, han començat a treballar avui en un Pla d’Ocupació de l’Ajuntament de Calafell. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Treball, Sandra Suàrez, els han donat la benvinguda en el seu primer dia de treball i els han animat a “aprofitar al màxim els nous coneixements que adquiriran i que els permetran tenir més oportunitats de trobar un lloc de treball”. En l’acte també han estat presents la regidora de l’Àrea de Serveis Interns, Montse López,el regidor d’Urbanisme, Rafel Solé, el regidor de Via Pública, Juanjo García, i el regidor de Medi Ambient, José Antonio Jiménez.

Les 10 persones participants en aquest pla d’ocupació formaran part d’una Brigada de suport a Calafell al dia, el projecte de millora i adequació d’espais públics del municipi. Durant els 6 mesos que dura el pla d’ocupació, els participants obtindran experiència i pràctica professional en treballs de manteniment de la via pública i manteniment en general, així com en el treball en equip i sobre el funcionament de les màquines i les eines que hauran d'utilitzar per realitzar la seva feina, com per exemple, la formigonera, màquina de tall amb disc, desbrossadores, o eines manuals.

Concretament, els integrants d’aquesta brigada desenvoluparan tasques com: reparacions de les voreres, substitució de mobiliari urbà, treballs de jardineria, o treballs de pintura. I en tot moment estaran coordinats i supervisats per personal oficial de la brigada municipal.

A més, i amb l’objectiu d’augmentar que, una vegada finalitzat aquest pla d’ocupació, tinguin més possibilitats de trobar un lloc de treball, durant aquests mesos també faran un curs d’Auxiliar de Magatzem, al qual dedicaran 90 hores. A l’acabar aquest curs, obtindran el carnet d’Elevador de tractors, cosa que serà un valor afegit a l’hora de buscar feina.

Així  mateix, durant els últims dos mesos del pla d’ocupació, el tècnic de seguiment portarà a terme les accions de prospecció d’empreses i acompanyament a la inserció laboral.