Treball de Calafell ha ajudat 205 persones a trobar feina durant el primer semestre d’enguany

09/08/2017

La regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell han ajudat 205 persones en situació d’atur a trobar feina durant el primer semestre de 2017, a través dels diferents serveis, programes i plans d’ocupació que té actius. És una dada que la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, considera positiva perquè “el principal repte que té el nostre municipi és generar ocupació”.

En concret, Rubio destaca el creixement de l’eficàcia dels serveis més directament relacionats amb la recerca de feina per a persones aturades, com la Borsa de Treball, que “estan tenint una evolució molt positiva”. La Borsa ha aconseguit 96 insercions en aquest primer semestre d’enguany, quan durant tot 2016 en va assolir 152. “Si siguem en aquesta línia”, diu la tinent d’alcalde, “a final d’any aquest servei tindrem un increment del nombre de contractacions aconseguides del 20%".

La Borsa de Treball ha gestionat 179 ofertes de feina, provinents de 114 empreses, amb un total de 448 llocs oferts. “L’Ajuntament vol fer un agraïment exprés i públic a les empreses que confien en els serveis locals d’ocupació per buscar personal”, subratlla Rubio.

De la seva banda, en aquest mateix període, el programa “Treball als barris” ha generat 30 contractacions entre les persones que hi han participat. A més, “Treball als barris” ha donat orientació 68 persones i formació, a 37. Aquest programa ofereix cursos, tallers i càpsules formatives en diferents oficis i especialitats: aquest semestre han estat de carnisseria i elaboració de productes càrnics, cambrers de pis per establiments hotelers...

A més, dins de les activitats de formació ocupacional de la regidoria, s’ha fet un curs d’auxiliar de comerç, amb16 alumnes, 6 dels quals han aconseguit després inserir-se laboralment. I dins del programa “Joves per l’ocupació”, s’han organitzat tres cursos (operari i manteniment indústria alimentària, ajudant de cambrer amb anglès i vigilant de seguretat i controlador d’accessos, amb 40 alumnes, dels quals 25 han aconseguit feina. I a través del programa “Fem ocupació per als joves” s’han generat 14 insercions laborals.

Plans d’ocupació

A més, l’Ajuntament ha contractat temporalment diversos treballadors mitjançant fórmules ocupacionals. Via plans d’ocupació s’han contractat 9 persones aturades no perceptores de la renda mínima d’inserció, i 7, que sí la percebien. I via programes d’ocupació subvencionats han pogut tenir feina 10 persones, 9 tècnics i un auxiliar administratiu. De la seva banda, el programa “Calafell crea” ha permés contractar 8 persones: 3 tècnics, un capatàs i 4 auxiliars forestals.