Treball de Calafell va ajudar 212 persones a trobar feina durant 2016

06/03/2017

Els serveis d’ocupació de l’Ajuntament de Calafell van ajudar 212 persones en situació d’atur a trobar feina durant l’any 2015. La Borsa de Treball municipal va aconseguir 152 insercions laborals. I el programa “Treball als barris” va generar 60 contractacions entre les persones que hi participaven.

La Borsa de Treball va gestionar 210 ofertes, amb un total de 491 llocs de treball. Provenien de 158 empreses, tan locals com comarcals, a les qual es van fer 3.224 currículums. En van resultar 152 contractacions.

De la seva banda, “Treball als barris” va donar orientació a 143 persones i formació, a 202. Aquest programa ofereix cursos, tallers i càpsules formatives en diferents oficis i especialitats: manipulació d’aliments, prevenció de riscos laborals, informàtica bàsica, cambrer/a de pis, carnisseria i elaboració de productes càrnics... Aquests activitats inclouen pràctiques a empreses i aquestes van contractar després a 60 alumnes.

A més, el servei del Punt de la Feina, va tenir 872 persones usuàries al llarg de l’any, i es van realitzar 3.797 atencions.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament, Helena Rubio, vol mostrar l’agraïment municipal a “les empreses que confien en els serveis d’ocupació locals per buscar treballadors, i cada vegada, d’any en any, més”. També a “les que acullen alumnes en pràctiques i que després els trien per contractar personal”.

Rubio ha afegit que “el gran repte de l’economia local és generar ocupació tot l’any i en tots els sectors econòmics”, perquè “la temporalitat i l’estacionalitat continuen sent un problema important, i ho demostra el mateix fet que la major part de contractacions que hem ajudat a generar s’han concentrat en el període estival”.

La tinent d’alcalde ha destacat, en aquest sentit, que “estem fomentant els emprenedors que tenen un projecte, sobretot en sectors d’activitat novedosos al municipi”. Rubio ha posat l’exemple del centre empresarial municipal Vilarenc Zenit, que ofereix despatxos de lloguer i un espai de coworking: “s’hi han instal·lat activitats tan diverses com una d’importació de petits electrodomèstics, una de disseny gràfic, una consulta psicològica, un servei de fotografia social, una consultora verda, una empresa de cambres frigorífiques o una redactora freelace de textos mèdics”.