Treball de Calafell va ajudar 90 persones a trobar feina durant l'any 2015

07/03/2016

Els serveis d’ocupació de l’Ajuntament de Calafell van ajudar 90 persones en situació d’atur a trobar feina durant l’any 2015. La Borsa de Treball municipal va gestionar 180 ofertes, amb un total de 393 llocs ofertats, i va cobrir 53 d’aquestes ofertes amb persones inscrites, concretament amb les 90 esmentades.

Les insercions laborals aconseguides es van produir al llarg de tot l’any, si bé la major part es van concentrar durant el període estival. Segons la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, “som plenament conscients que la temporalitat continua sent un problema important, així com l’estacionalitat de l’activitat econòmica en un municipi turístic com el nostre”. Per això, afegeix Rubio, “estem treballant des de l’Ajuntament per aconseguir autènticament un Calafell de tot l’any, en el turisme i en tots els sectors econòmics”.

D’altra banda, l’Ajuntament ha creat en els darrers mesos 64 llocs de treball, amb diferents fórmules ocupacionals, relacionades amb actuacions i treballs públics, o amb la cobertura de places de la plantilla municipal. En aquest darrer cas hi ha sis agents de la Policia Local, set contractacions als serveis socials i una per als centres i locals cívics. D’altra banda, 21 persones han estat contractades a través de dos plans d’ocupació: un, destinat a persones aturades majors de 45 anys que no rebien prestació (12 places); i l’altre, per a persones perceptores de la renda mínima d’inserció (9 persones).

També han estat contractades 15 persones mitjançant projectes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC): 2, per al projecte “Joves per l’Ocupació; 2, per al projecte “Fem Ocupació per als joves”; 3, per al projecte “Agència de col·locació”; 4, per a una casa d’oficis; 3, per a un dispositiu d’inserció; i 1, per al projecte “Un pas endavant”. Finalment, el projecte “Calafell Crea”, pel seu costat, ha significat 9 contractacions directes de l’Ajuntament i 5 a través de la col·laboració amb la Fundació Santa Teresa.