Calafell arrenca quinze dies dedicats a l'arrossejat, el plat tradicional dels pescadors

06/06/2016

Calafell ha arrencat aquest cap de setmana la cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat, el plat tradicional dels pescadors locals. Fins al 19 de juny, catorze dels millors restaurants calafellencs oferiran uns menús en els quals el plat principal  serà l’arrossejat.

Les jornades comencen després de l’èxit de l’Arrossejat Popular, celebrat dissabte passat, i en el qual van servir-se 700 racions. Era la 32a edició d’aquesta celebració, que dóna a conéixer una recepta tradicional, formada en realitat per dos plats: un de fideus rossos i un de patates amb rap. Els seus orígens rauen en èpoques de fam, quan pescadors i pagesos s’intercanviaven productes de poc cost o sense sortida al mercat.

Avui, en canvi, la matèria primera s’ha revaloritzat i, tot i que continua consumint-se en l’àmbit domèstic i amb el gust contundent de sempre, s’ha “afinat” i adaptat al gust més contemporani i pot trobar-se entre els plats més selectes de les cartes dels restaurants.

Els que participen en la quinzena gastronòmica són L'Àncora, La Barca de Ca l'Ardet, Masia de la Platja, Mediterrani, Vell Papiol, Ristorante Giorgio Serafini, La Bodegueta del Pa Torrat, A Can Pilis, El Bot, Eusebio, L'Espineta, Las Brasas, Maite Etxea i l'Hotel Allotjament Antiga.

La tinent d’alcalde de Turisme, Maite González, ha explicat que “aquesta és una esplèndida iniciativa per potenciar la gastronomia calafellenca, que, no ho oblidem, és un dels ganxos del nostre municipi i un recurs turístic excel·lent”. Sobre la festa de l’Arrossejat, González ha dit que “la prova del seu èxit és que els tiquets s’havien exhaurit hores abans de començar a servir-lo. Més que n’haguéssim tingut, més que n’hauríem venut”.