Calafell celebra diumenge vinent, 28 de febrer, la 15a edició de la Xatonada Popular

25/02/2016

Calafell celebra diumenge vinent, 28 de febrer, la quinzena edició de la Xatonada Popular. La festa dedicada a la tradicional amanida del Penedès arrencarà a les 10 del   matí al Passeig Marítim de la Platja, a la zona de la Confraria de Pescadors, seguint així el caire itinerant pels tres nuclis del municipi de Calafell.

L’organització (el Patronat Municipal de Turisme) posarà a la venda 750 racions, al preu de 7 euros, que inclou pa i vi de la DO Penedès. El tast serà elaborat per sis restaurants calafellencs que formen part de la Ruta del Xató: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, La Bodegueta del Pa Torrat, Las Brasas i Petit Duval. Com a actes complementaris de la degustació, se celebrarà el tradicional taller infantil de xató, a càrrec dels Mestres Xatonaires de Calafell i amb la participació dels alumnes de tercer a sisè de primària de les escoles del municipi, la 7a trobada de plaques de cava i una fira de productes artesanals d’alimentació.

Però a més, la Xatonada Popular dóna el tret de sortida a les jornades gastronòmiques del xató, que enguany arriben a la cinquena edició, i que duraran fins al 13 de març. Durant aquesta quinzena, el Patronat Municipal de Turisme i nou restaurants calafellencs oferiran menús que tenen el xató com a atractiu principal, complementat pels millors plats de la carta dels establiments i amb preus que van dels 19,90 als 36 euros (IVA inclòs).

Els restaurants que particien en les jornades gastronòmiques del xató són: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, La Bodegueta del Pa Torrat, L’Estany, Las Brasas, Mediterrani, Petit Duval i Vell Papiol.