Calafell donarà el tret de sortida a la 20a edició de La Ruta del Xató

17/11/2016

La Ruta del Xató inaugurarà la temporada 2016-2017 a Calafell, en un acte que se celebrarà al Castell de la Santa Creu el proper dilluns, 21 de novembre, a les 12 del migia. La Ruta, que és el principal projecte de turisme gastronòmic del Penedès, arriba enguany a la seva vintena edició, a la qual donarà el tret de sortida al nostre municipi, que hi participa des de l’any 2000.

Durant l’acte d’obertura de la temporada, es produirà el relleu de l’ambaixador de la Ruta. El xef Raül Balam, que va ser-ho la temporda passada, traspassarà el “càrrec” a Marc Gascons. El nou ambaixador és el xef del restaurant Els Tinars, de Llagostera, i de L’Informal, el restaurant del barceloní de luxe The Serras.

La Ruta del Xató és la proposta de turisme gastronòmic que les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf duen a terme cada any al voltant d'aquesta original i única recepta, i que compta amb més de 150 ofertes en una vuitantena d'establiments, i per les diferents poblacions que la conformen: Calafell, el Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Els establiments calafellencs A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, L’Estany, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Petit Duval i Vell Papiol formaran part de La Ruta durant la temporada 2016-2017. A més, el Patronat Municipal de Turisme anuncia que la Xatonada Popular, que arribarà a la setzena edició, tindrà lloc el diumenge 12 de març de 2017. En aquesta ocasió, serà al nucli del Poble de Calafell, seguint el caire itinerant d’aquest acte.