Calafell es prepara per a un cap de setmana ple d’activitats relacionades amb les tradicions del mar i la pesca

31/05/2017

Calafell es prepara per viure a partir d’aquest divendres, i fins diumenge, un cap de setmana farcit d’activitats relacionades amb les tradicions del mar i la pesca. L’Arrossejat Popular, la Fira del Mar i la Trobada de Vela Llatina permeten fer un viatge a través del temps, fins al Calafell mariner de fa unes dècades, i retrobar-se amb aquell estil de vida i les seves principals activitats.

La Fira del Mar, que arriba a la seva setzena edició, se celebrarà, dissabte i diumenge, al Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, a la zona de la Confraria de Pescadors. Hi haurà parades de productes relacionats amb el mar de tota mena i activitats com exhibicions d’oficis pescadors, sortides a vogar, tallers infantils...

I dissabte al migdia hi haurà un clàssic de les festes gastronòmiques locals, l’Arrossejat Popuular, dedicat a la recepta tradicional dels pescadors calafellencs. És ja la 33a edició.l Hi haurà tres torns de servei (13 h, 14 h i 15 h) per limitar les cues i garantir que l’arrossejat se serveix acabat de fer. El tiquet costarà 9 euros.

Finalment, la Trobada de Vella Llatina portarà al municipi embarcacions tradicionals d’arreu de Catalunya, ja a partir de divendres. Al llarg del cap de setmana faran diverses navegacions per la costa.

La tinent d’alcalde de Turisme, Maite González, ha explicat que “la Fira del Mar ofereix moltes activitats i molt diverses i compta amb la presència de les entitats del municipi directament vinculades al fascinant món del mar”. Pel que fa a la proposta culinària, González apunta que “aquesta és una esplèndida iniciativa per potenciar la gastronomia calafellenca, que, no ho oblidem, és un dels ganxos del nostre municipi i un recurs turístic excel·lent”.

El programa del cap de setmana és el següent:

Divendres 2 de juny

Tot el dia: arribada d'embarcacions a la platja, enfront de la confraria de pescadors

19 h. Inauguració de l'exposició "Fem reviure la barca Julieta" i xerrada sobre la "Recuperació i restauració d'embarcacions tradicionals" a càrrec de Vicente Garcia Delgado, María José de Can Pilis i Vicenç Solé, al Centre Cívic Cinema Iris.

Dissabte 3 de juny

Als voltants de l’antiga Confraria de Pescadors, al Passeig Marítim de Sant Joan de Déu de la Platja de Calafell, tindran lloc els següents actes:

D’11 a 13 h i de 18 a 20 h:
EXHIBICIÓ D’ANTICS OFICIS: armadors d’arts, palangrers, nansaires, remendadores..., i confecció de nusos i estris de pesca, a càrrec dels pescadors de Calafell i de Sant Carles de la Ràpita. TALLERS INFANTILS MARINERS.

11.30 h, CERCAVILA INAUGURAL.
A partir de les 12.30 h, ANIMACIÓ ITINERANT.

ARROSSEJAT POPULAR. Hora: 13 h – 14 h -15 h. Preu: 9€

De 12 a 14.30 h, III TROBADA DE VELA LLATINA.
Navegació des del Port Segur-Calafell fins al Sanatori.

A partir de les 12 h, recreació i narració de la VARADA TRADICIONAL a la sorra utilitzant la “maquinilla” del pòsit de Pescadors. A continuació EXHIBICIÓ DEL BOT SALVAVIDES, i tot seguit, “SALUDO” a les barques des de terra.
Organitza: entitats marineres de Calafell.

18 h, CERCAVILA.
A partir de les 19 h, ANIMACIÓ ITINERANT.

19 h, reproducció d’una antiga SUBHASTA DE PEIX,
a càrrec de la Confraria de Pescadors de Calafell.

A hores concertades, SORTIDES A VOGAR EN LLAGUT, prèvia inscripció a l’estand dels Llaguts de Calafell.
Organitza: Llaguts de Calafell.

Al Museu Casa Barral i a la Confraria, centre d’interpretació del Calafell pescador, JORNADA DE PORTES OBERTES, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h
Organitza: Calafell Històric.

Diumenge 4 de juny

Als voltants de l’antiga Confraria de Pescadors, al Passeig Marítim de Sant Joan de Déu de la Platja de Calafell, tindran lloc els següents actes:

D’11 a 13 h i de 18 a 20 h:
EXHIBICIÓ D’ANTICS OFICIS: armadors d’arts, palangrers, nansaires, remendadores..., i confecció de nusos i estris de pesca, a càrrec dels pescadors de Calafell i de Sant Carles de la Ràpita.
TALLERS INFANTILS MARINERS.

9.30 h, III TROBADA DE VELA LLATINA.
Navegació des del Port Segur-Calafell fins a Torredembarra.

11.30 h, CERCAVILA.

11.30 h, TROBADA LUDICOESPORTIVA de clubs de llaguts a la platja
Organitza: Llaguts de Calafell.

12 h, JOCS DELS OFICIS DEL MÓN MARINER.
Dirigit a públic en família amb nens a partir de 6 anys
Durada: 2 hores
Lloc: pèrgola al costat de la Confraria de Pescadors
Inscripcions: Regidoria de Turisme, telèfon 977 69 91 41

12.30 h, contacontes “UN MAR DE CONTES PER CONÈIXER”, al costat de la Confraria, centre d’interpretació del Calafell pescador.

A partir de les 12.30 h, ANIMACIÓ ITINERANT.

A hores concertades, SORTIDES A VOGAR EN LLAGUT, prèvia
inscripció a l’estand dels Vogadors de Calafell i Llaguts de Calafell.
Organitza: Vogadors de Calafell i Llaguts de Calafell.

Al Museu Casa Barral i a la Confraria, centre d’interpretació del Calafell pescador, JORNADA DE PORTES OBERTES, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h
Visites guiades a les 11 h. Cal fer reserva prèvia als telèfons 977 69 46 83
/ 647 751 569 o a l’adreça calafellhistoric@calafell.org (places limitades).
Preu: 2 €
Organitza: Calafell Històric.

18 h, CERCAVILA.
A partir de les 19 h, ANIMACIÓ ITINERANT.