Calafell espera més de 6.000 comparsistes a cadascuna de les tres rues de Carnaval

05/02/2016

Calafell espera més de 6.000 comparsistes a cadascuna de les tres rues de Carnaval que se celebraran aquest divendres, dissabte i diumenge. També estima que cada desfilada tindrà uns 10.000 espectadors. Per això, l’organització ha activitat un gran dispositiu de seguretat, sanitari i de trànsit, per tal de garantir que les celebracions puguin desenvolupar-se amb seguretat, civisme i comoditat.

El dispositiu mobilitzarà desenes d’agents dels cossos policials i de seguretat privada i tindrà el seu punt culminant durant la rua de dissabte a la Platja de Calafell. És la rua que congrega més públic i en un espai molt reduït, la qual cosa fa necessari extremar les mesures i precaucacions. Aquella nit, el dispositiu estarà format per prop de 150 persones: més de mig centenar d’agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, a més del servei ordinari d’ambdós cossos al municipi, i 90 efectius de seguretat privada. També hi col·laboraran els voluntaris de Protecció de Civil de Calafell i hi haurà un servei sanitari molt ampli, que fins i tot inclou la instal·lació d’un hospital de campanya.

“No hem estalviat esforços per aconseguir un Carnaval que tothom pugui gaudir amb tranquil·litat. El de Calafell és el Carnaval de referència a la Costa Daurada i al Penedès i ha de continuar-ho sent també en termes de civisme”, ha dit la regidora de Turisme, Maite González. Ha afegit una crida a tothom “a disfrutar dels actes del programa amb civisme, que no està barallat amb la diversió”.

Per facilitar l’assistència, s’han senyalitzat set zones d’estacionament gratuït: l’aparcament del mercat municipal, el del Blanquet, al pavelló “Joan Ortoll”, al passeig de la Unió davant de la Cooperativa Agrícola, el dels Cups, el de la Bòvila i un d’habilitat a l’avinguda del Vilarenc, davant de la Policia Local.

La participació a les rues

A la rua d’aquest divendres a Segur de Calafell, hi ha inscrites 50 carrosses, amb 5.464 comparsistes, i 13 comparses, amb 678 persones. A la rua de dissabte a la Platja de Calafell, s’han inscrit 51 carrosses; amb 5.579 persones; i 12 comparses, amb 505 persones. Finalment, a la rua de diumenge al nucli del Poble de Calafell, hi haurà 51 carrosses, amb 5502 integrants; i 17 comparses, amb 799 participants.

Recordem que el programa inclou dos carnavals infantils. Un, dissabte a les 17.30 hores, al pavelló poliesportiu municipal “Jaume Vilamajó” de Segur de Calafell (avinguda Alemanya 1). L’altre, diumenge a les 12.30 hores, al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell (passeig de la Unió s/n).

D’altra banda, aquest dijous, a la plaça de Catalunya, ha tingut lloc el pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. El pregó, com és costum al municipi, ha repassat en clau satírica la política local i els esdeveniments del darrer any.

PROGRAMA DEL CAP DE SETMANA

DIVENDRES 5 DE FEBRER
20 h, concentració de carrosses i comparses
21 h, gran rua de Carnaval de Segur de Calafell

DISSABTE 6 DE FEBRER
17.30 h, Carnaval infantil al pavelló “Jaume Vilamajó” de Segur de Calafell
21 h, concentració de carrosses i comparses
22 h, gran rua de Carnaval de la Platja de Calafell

DIUMENGE 7 DE FEBRER
12.30 h, Carnaval infantil al pavelló “Joan Ortoll” de Calafell
16 h, concentració de carrosses i comparses
17 h, gran rua de Carnaval del Poble de Calafell