Calafell inicia avui el Carnaval més lluït i participatiu de la Costa Daurada

23/02/2017

Calafell comença aquest dijous el Carnaval “Xurigué”, la celebració de Carnestoltes més lluïda i participativa de tota la Costa Daurada. Durant quatre dies, milers de persones desfilaran en les tres grans rues tradicionals i se n’esperen encara més com a públic, després de la promoció especial que se n’ha fet, atesa  la condició del Carnaval com a producte turístic de primer nivell per a Calafell.

El programa comença aquesta tarda, amb el pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a la plaça de Catalunya. Com és costum al municipi, s’hi repassarà en clau satírica la política local i els esdeveniments del darrer any. Prèviament, hi haurà una xocolatada i una festa per als més petits.

Els actes, sobretot les rues, tindran més mesures de seguretat que en anys anteriors, amb més efectius policials i barreres fixes, per prevenir incidències que puguin sorgir pel tràfec de milers de persones que hi haurà al llarg del cap de setmana. En aquest sentit, l’organització aconsella un consum responsable i moderat de begudes alcohòliques, tant per evitar discussions i baralles com problemes de salut potencialment greus.

Les rues mantindran els recorreguts i horaris d’anys anteriors, tot i que l’Ajuntament s’havia plantejat canviar-los per facilitar la participació de comparses i carrosses en les diferents celebracions comarcals i fer guanyar públic a la rua de Segur, el divendres a la nit. No obstant, els grups participants han insistit a mantenir la rua de diumenge a la tarda al Poble pel seu caràcter familiar. Així doncs, el canvi de dates no es portarà a la pràctica.

D’altra banda, l’organització destaca que enguany s’ha volgut fer un Carnaval de més qualitat. En particular, aconseguir que les rues no fossin interminables.

La tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament, Maite González, explica que “hem volgut ser més selectius i per això s’ha limitat el nombre de carrosses a 45, i el de comparses a 14”. Tanmateix, González ha precisat que “no ha quedat exclòs pràcticament ningú, perquè s’ha fet una redistribució entre les tres rues. I cal tenir molt present que qui ha quedat fora ha estat per una decisió estrictament tècnica, i no política, que ha valorat els projectes presentats”.

Aquest mateix criteri de funcionament s’aplicarà en la concessió de premis a les millors carrosses i comparses. “El jurat estarà format per persones no polítiques i que no tan sols viuen o treballen a Calafell”, segons diu la regidora.

PROGRAMA COMPLET DEL CARNAVAL “XURIGUÉ” 2017

Dijous 23 de febrer de 2017

A la plaça de Catalunya

17.30 h: Xocolatada Infantil

18.00 h: Espectacle Infantil

19.00 h: Arribada i PREGÓ a càrrec de Sa Majestat el Rei Carnestoltes

Divendres 24 de febrer de 2017

21.00 h: Inici de la Rua del Carnaval de Segur de Calafell

Itinerari: sortida des del Passeig Marítim de Segur, entre els carrers Loira i Garona; carrer Carme Desvalls; carrer Pau Neruda; avinguda Catalunya; plaça Pau Casals, i final al carrer Joan Maragall.

Dissabte 25 de febrer de 2017

17.30 h: Carnaval Infantil
Pavelló Jaume Vilamajó de Segur de Calafell

22.00 h: Inici de la Rua del Carnaval de Calafell Platja

Itinerari: sortida des del Passeig Marítim de Calafell, amb carrer Mercè Rodoreda; carrer de l'Estany; carrer Costa Daurada; Passeig Marítim; Carrelada d'en Ralet; carrer Doctor Dachs; carrer Sant Pere, i arribada a l’avinguda Mossèn Jaume Soler amb carrer Àngel Guimerà.

Diumenge 26 de febrer de 2017

12.30 h: Carnaval Infantil
Pavelló Joan Ortoll de Calafell

17.00 h: Inici de la Rua del Carnaval de Calafell Poble

Itinerari: sortida des de la rambla Mossèn Jaume Tobella amb el carrer Alfons Mañé; rambla Mossèn Jaume Tobella; carrer Villarroel; avinguda de la Sínia; avinguda Vinya Llarga; Passeig de la Unió en sentit descendent fins a la carretera del Sanatori; Passeig de la Unió en sentit ascendent fins al pavelló Joan Ortoll.