Calafell posa en marxa els preparatius del Carnaval “Xurigué” 2018

08/11/2017

El ple municipal d’aquest 6 de novembre ha activat els preparatius per a la propera edició del Carnaval “Xurigué”, que se celebrarà del 8 a l’11 de febrer de 2018. S’han aprovat les bases amb les quals es concediran subvencions a les carrosses i comparses participants, i també els premis dels concursos, tant en la modalitat local com visitant.

Les inscripcions podran fer-se entre el 8 i el 12 de gener, a les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, o de forma telemàtica al web municipal. S’admetrà un màxim de 45 carrosses i 15 comparses, per tal que les rues tinguin una durada raonable. Caldrà presentar un mínim projecte de vestuari i/o decoració, per garantir la qualitat de les celebracions: la tria tindrà en compte el valor estètic i l’originalitat de les propostes.

Recordem que tant carrosses com comparses sense carrossa han de tenir un nombre de participants no inferior a 20, ni superior a 200. Les bases també regulen aspectes de seguretat, assegurances, servei d’ordre..., que hauran d’observar i garantir els grups participants.

Per a les subvencions, l’Ajuntament reserva una partida de 31.500 euros. Cada carrossa rebrà 200 euros per desfilar a cadascuna de les tres rues que s’organitzen; i cada comparsa, 100. No és obligatori participar a les tres i llavors es percebrà subvenció pel nombre de rues a les quals es participi. Sí que és obligatori fer el recorregut complet i arribar puntualment al recompte previ, una hora abans de l’inici.

Per als premis del concurs de carrosses i comparses hi haurà 3.600 euros. El jurat valorarà l’originalitat, la coreografia, la il·luminació, la música i el so, el maquillatge i complements, el disseny i confecció de les disfresses (no es valoraran les elaborades comercialment), i la regularitat durant la rua.