Calafell reconeix la feina dels voluntaris de les festes gastronòmiques que promocionen els productes del municipi

07/11/2005

Calafell (7 de novembre).– L’Ajuntament de Calafell ha fet aquest cap de setmana un reconeixement al grup de voluntaris que treballen en les festes gastronòmiques que se celebren al llarg de l’any. Festes com els arrossejats populars o les sardinades i les botifarrades, que promocionen els productes del municipi (el menú de pescadors, el peix blau o els embotits artesans). L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha acompanyat els integrants del grup, aquest cap de setmana, en la tradicional excursió amb què es clou cada any l’activitat d’aquest col•lectiu. La destinació ha estat, un any més, el Principat d’Andorra.
L’alcalde ha assenyalat que “la tasca d’aquest grup de persones és molt valuosa. I no pels diners que es pugui estalviar l’Ajuntament en mà d’obra, sinó perquè res pot ser més satisfactori que veure persones que destinen el seu temps lliure, de forma altruïsta, a promocionar turísticament el seu poble”. Joan Olivella ha afegit que “això és doblement meritori si tenim en compte que aquesta feina es fa en cap de setmana, en època de vacances o en festa major”.
El grup de voluntaris està format per una vintena de persones. Una part està vinculada amb el món de la pesca, encara que hi ha integrants d’altres procedències socials i professionals. Se’ls pot veure a les festes gastronòmiques, preparant el menjar (de vegades des de moltes hores abans), repartint-lo als participants o ocupant-se de les mil i una feines que aquests celebracions comporten.
L’Ajuntament de Calafell els recompensa patrocinant la sortida anual que els membres del grup, i les seves parelles, fan durant el mes de novembre. A la sortida d’aquest cap de setmana hi han participat també el tinent d’alcalde de Turisme i Promoció Econòmica, Joan M. Triadó, i el tinent d’alcalde de Via Pública, Enric Vaqué.