Calafell rep 30.000 visitants i 6.000 comparsistes en tres dies de rues de Carnaval

08/02/2016

Primer premi carrosses localsPrimer premi carrosses visitantsPrimer premi comparses localsPrimer premi comparses visiants

 

Calafell ha rebut 30.000 visitants i més de 6.000 comparsistes en tres dies de rues de Carnaval, segons dades ofertes pel Patronat Municipal de Turisme, organitzador de l’esdeveniment. Aquest gran moviment de persones, i concentrat en unes poques hores, s’ha saldat sense incidents destacables, gràcies al dispositiu de seguretat, sanitari i logístic preparat per  l’organització.

La tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament, Maite González, ha explicat que “ha anat molt bé els tres dies: divendres a la nit, a Segur de Calafell; dissabte a la nit, a la Platja; i diumenge a la tarda, al Poble”. González ha afegit que “hem tingut 30.000 visitants i més de 6.000 comparsistes, però han estat rues molt tranquil·les. Hem millorat, un any més, un Carnaval que és el millor de la Costa Daurada”.

Recordem que el dispositiu previst havia mobilitzat prop de 150 efectius de seguretat: més de mig centenar d’agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, i 90 persones de seguretat privada. 30 d’aquests darrers efectius provenien d’un curs de vigilants de seguretat i controladors d’accessos organitzat pel propi Ajuntament. També hi han col·laborat els voluntaris de Protecció Civil de Calafell i un servei sanitari molt ampli, que incloïa fins i tot un hospital de campanya.

D’altra banda, durant la rua de dissabte a la nit a la Platja de Calafell va celebrar-se el tradicional concurs de carrosses i comparses. En la categoria de carrosses visitants, el primer premi ha estat per a “De la Ràpita a Moscou”, de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès). El segon i tercer premis han recaigut en “Molanta Up”, d’Olèrdola (Alt Penedès) i “Dioses del Nilo”, de Cunit (Baix Penedès). En la categoria de carrosses locals, s’ha imposat “Somnis de disbauxa”, seguida, en el segon i tercer llocs, per “Elvis Las Vegas” i “Els Sultans 28”.

Pel que fa al concurs de comparses, el primer lloc de la categoria visitant ha estat per “Desig de metamorfosi”, de les Cabanyes (Alt Penedès). “African Girl”, de Cunit (Baix Penedès), i “Les guerreres”, de Castellví de la Marca (Alt Penedès”, han guanyat el segon i tercer premis.

Finalment, en el concurs de comparses locals, el primer premi ha recaigut en “Legio Vecinae”. El segon i el tercer lloc han estat, respectivament, per “Fantasia Oriental” i “Descendientes de Siam”.