Calafell se suma al projecte turístic i de desenvolupament del Penedès Marítim

28/01/2016

Calafell s’ha sumat al Penedès Marítim, el projecte turístic i de desenvolupament local que fins ara impulsaven els ajuntaments de Cunit i Cubelles. També s’hi han afegit Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú i el Vendrell.

En una trobada celebrada aquest dimarts, s’ha acordat crear una comissió permanent de treball del Penedès Marítim, que incorporarà els set municipis, així com els consells comarcals del Baix Penedès i del Garraf i l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf. Aquesta comissió permetrà posar en comú iniciatives diverses i explotar la complementarietat dels pobles i ciutats que formen el Penedès Marítim.

Els representants institucionals han estat d’acord en les principis línies i objectius del Penedès Marítim. Segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, que ha assistit a la reunió, “hem incidit sobretot en la necessitat d’actuar de forma conjunta, i no aïllada, pel que fa a la promoció, la dinamització i el desenvolupament local en tots els àmbits dels nostres municipis”.

La finalitat del projecte Penedès Marítim és promocionar conjuntament el territori com a destí turístic. La intenció és complementar les accions i estratègies que ja es desenvolupen des de les marques “Costa Daurada” i “Costa Barcelona”. D'aquesta manera, la voluntat de tots és reforçar la personalitat del Penedès Marítim i la de cada localitat i la de crear un producte turístic, original i sostenible que marqui la diferència.De tots els àmbits de promoció, s'ha destacat el sector de l'enoturisme com a un dels eixos de treball bàsics degut a les característiques del territori i a l'agenda especialitzada ja existent de la mà del Consorci de l'Enoturisme Penedès.