Comença la nova temporada de la ruta del xató

23/11/2005

Calafell, 23 de novembre.- Dilluns passat va tenir lloc, a la masia Campau de Sant Jaume dels Domenys, la presentació de la nova temporada del xató . L'acte va estar presidit per l'actual ambaixador del xató, Pere Tapias, i també hi van ser presents els alcaldes dels municipis que formen part de la ruta del xató: Calafell, Canyelles, Cunit, Cubelles, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilafranca del Penedès.
En representació de Calafell també hi van assistir el regidor de Turisme, Hisenda i Promoció Econòmica, Joan M. Triadó, el primer tinent d'alcalde, Josep Parera, i alguns dels restaurants més emblemàtics del municipi.
El parlament de Pere Tapias va donar el tret de sortida a la nova temporada de la ruta del xató, que es desenvoluparà fins l'abril de 2006. En aquest acte, a més, hom va poder degustar les diverses varietats de xató i les postres típiques de cada municipi.
L'alcalde de Calafell, Joan Olivella, va explicar que la ruta del xató "és una gran oportunitat per a la promoció econòmica de Calafell i de la comarca”, i va afirmar que “la novena edició ha començat amb molt bon peu”. En aquest sentit, Joan M. Triadó també va considerar que la ruta del xató “és una de les activitats més importants per promocionar els nostres restaurants”. I és que hi ha 11 restaurants de Calafell que participen a la ruta del xató: Allotjament Antiga, Bonavista, Casa Pedro, El Bot, El Vell Papiol, Eusebio, Jordi, L’Espineta, La Barca de Ca l’Ardet, Mediterrani i Milan.
Finalment, Josep Parera va destacar que “tot i l’eterna rivalitat entre Vilafranca, Vilanova, Sitges i El Vendrell, ningú no pot negar que, des de fa molt temps, també s’ha de comptar amb el xató de Calafell”.
Calafell celebrarà el dia de la xatonada el 19 de febrer, però abans també serà present el proper dissabte, 26 de novembre, en l'acte de promoció del xató que tindrà lloc al mercat de Sant Antoni de Barcelona. En aquest acte, a més de degustar el xató i els cossetans de Calafell, hi haurà una actuació de l'esbart dansaire de Calafell, i també hi serà present el famós pastisser Oriol Balaguer. El Patronat Municipal de Turisme i l’alcalde de Calafell també participaran de l’acte.

Foto