El bo i millor del món de l'havanera es torna a trobar a Calafell, en la catorzena Cantada de la Costa Daurada

03/08/2017

Els grups més rellevants del món de l’havanera es tornaran a trobar a Calafell, aquests propers 4 i 5 d’agost, amb motiu de la celebració de la catorzena edició de la Cantada de la Costa Daurada. Aquesta trobada és ja una cita imprescindible del gènere i la més important del sud de Catalunya, a més de l’única que té la singularitat de celebrar-se en dues jornades consecutives. També és coneguda per ser oberta a altres gèneres musicals, integrats en l’anomenada “cançó de taverna”, que va més enllà de l’havanera tradicional.

La Cantada és organitzada per Turisme de Calafell, amb l’impuls del grup local d’havaneres Veles i Vents. L’esdeveniment compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Bot Salvavides de Calafell. Les actuacions es fan a la sorra de la platja, a tocar del monument al Pescador (Passeig Marítim amb carrer Mallorca). Comencen a les 22.30 hores i l’entrada és gratuïta. L’organització instal·larà 2.000 cadires per poder seguir les actuacions.

En aquesta catorzena edició, repetiran grups habituals de la trobada, com els històrics Port-Bo i Bergantí, així com Els Cremats, a més del grup local Veles i Vents. La novetat del programa és el grup cubà Haváname, format per tres cantants cubanes de veu privilegiada i amb una original posada en escena que recorda el seu orígen caribeny. La seva inclusió en el programa és una aposta per grups poc convencionals que presenten propostes noves. És més, Haváname compartirà la segona jornada de la Trobada amb la cantant Neus Mar i el grup Els Cremats, en el que serà una nit molt renovadora, que combinarà les veus femenines, encara poc habituals en el món de l’havanera, amb el cant de taverna més atrevit.