El Carnaval de Calafell assoleix 6.500 comparsistes a cadascuna de les tres rues

26/02/2017

El Carnaval “Xurigué” de Calafell ha aplegat aquest cap de setmana una mitjana de 6.500 comparsistes a cadascuna de les tres grans rues que s’han celebrat. Una xifra que supera en 500 participants l’assolida l’any passat. A més, hi hagut moltíssim públic, en la línia d’edicions anteriors, que ha confirmat que el de Calafell no és tan sols el Carnaval més lluït de tota la Costa Daurada, sinó també el més concorregut.

Aquest gran moviment de persones, i concentrat en unes poques hores, s’ha saldat sense incidents destacables, gràcies al dispositiu de seguretat, sanitari i logístic preparat per  l’organització. Només s’han produït una desena  d’atencions sanitàries relacionades amb el consum d’alcohol. Un dispositiu que enguany ha hagut d’incloure la retirada de tots els contenidors de deixalles del recorregut de les rues, per raons de seguretat, atés el nivell 4 d’alerta antiterrorista que hi ha vigent a tot el país.

La tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament, Maite González, ha explicat que “ha anat molt bé els tres dies: divendres a la nit, a Segur de Calafell; dissabte a la nit, a la Platja; i diumenge a la tarda, al Poble”. González ha afegit que “hem millorat, un any més, un Carnaval que és el millor de la Costa Daurada”.

La regidora també ha destacat el bon resultat de l’aposta qualitativa que havia fet enguany l’organització, tot establint un màxim de carrosses i de comparses perquè les rues no esdevinguessin interminables. “No era una decisió fàcil, però carrosses i comparses hi han respost presentant uns projectes de vestuari, decoració i coreografies que han fet que el nostre Carnaval hagi fet un salt endavant considerable”, ha dit.

D’altra banda, el jurat ha fet públic el veredicte del tradicional concurs de carrosses i comparses. En la categoria de carrosses visitants, el primer premi ha estat per l grup de Carnaval de Sant Pere Molanta (Alt Penedès). El segon i tercer premis han recaigut en l’Espai Carnavalístic dels Monjos (Alt Penedès) i el grup de Carnaval de Moja (Alt Penedès). En la categoria de carrosses locals, s’ha imposat “Somnis de disbauxa”, seguida, en el segon i tercer llocs, per Fantasia Africana i Fórmula 1.

Pel que fa al concurs de comparses, el primer lloc de la categoria visitant ha estat per a l’associació La Màgia d’un poble de les Cabanyes (Alt Penedès). Las Curritas, de Cunit (Baix Penedès), i Les Guerreres, de Castellví de la Marca (Alt Penedès), han guanyat el segon i tercer premis.

Finalment, en el concurs de comparses locals, el primer premi ha recaigut en l’Associació Las Vecinas. El segon i el tercer lloc han estat, respectivament, per La Tribu de Mas Romeu i l’associació Passa-t’ho bé.