Giorgio Serafini posa en marxa un nou quadre col·lectiu dedicat als grans escriptors vinculats a Calafell

19/02/2016

El restaurador calafellenc Giorgio Serafini és l’alma mater d’un nou quadre col·lectiu que pintaran alguns dels noms més destacats del panorama pictòric català. No és el primer cop que Serafini impulsa una iniciativa així. En aquesta ocasió, el quadre, sota el títol “Il Ristorante Giorgio del Calafell Literario”, estarà dedicat als grans escriptors que han estat vinculats a Calafell en les darreres dècades.

El vincle d’aquests autors, entre els quals hi ha també personalitats culturals com editors, agents literaris i estudiosos, ve de l’editor Carles Barral, que tenia una casa d’estiueig a Calafell, avui convertida en museu. Tot i que n’hi ha algun altre, els que apareixeran en el quadre seran Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa, Jorge Edwards, Joan Marsé, el propi Carles Barral, Josep M. Castellet i l’agent literària Carme Balcells, recentment traspassada.

Els set pintors que elaboraran el quadre són Jordi Rollán, José Luis Fuentetaja, Jordi Alumà, Lluís Ribas, Alba Roqueta, Josep Cruañas i Emilia Castañeda.

Jordi Rollán ha explicat que “ja havíem fet quadres que eren homenatges als vins, al café, a la música, les flors... En plantejar aquest projecte vam pensar que seria avinent recordar els escriptors que han passat per Calafell, entre ells premis Nobel”. El pintor ha afegit que “aquest quadre és un homenatge a Calafell, que no ha estat un poble de pintors com Cadaqués, sinó un poble d’escriptors”.

Rollán ha afegit que “a partir d’aquí, cadascun de nosaltres elegeix un escriptor i prepara un esbós. Aquest dijous és el primer dia que ens hem trobat tots i ens hem distribuit la tela i hem començat a treballar-hi a sobre”.