L’ocupació hotelera ha estat del 80% aquesta Setmana Santa a Calafell

25/04/2017

L’ocupació hotelera aquesta Setmana a Santa a Calafell s’ha disparat 15 punts en relació a 2016. En els dies forts, des de Divendres Sant a Dilluns de Pasquan, els hotels locals van tenir un 79,4% d’ocupació, enfront del 64,2% de l’any passat.

Aquest excel·lent resultat als hotels s’ha produït igualment en el primer tram de la Setmana Santa, és a dir entre el 10 i el 13 d’abril, amb un creixement també de 15 punts: s’ha assolit un 45,7%, davant del 20,5% de fa un any. I tant en un cas com en l’altre, amb un miler més de places obertes, segons les dades del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili, que avalua l’ocupació a tota la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre.

El comportament dels apartaments no ha estat tan positiu com s’esperava, tanmateix. En els dies forts de la Setmana Santa, l’ocupació en aquest sector va ser del 33,7%, davant del 38,7% de 2016. Tanmateix, en els dies feiners de la setmana va anar millor, ja que va arribar al 33,3%, quan un any abans s’havia quedat en el 25,6%.

En nombres totals, sumant hotels i apartaments s’han registrat al llarg del període, 10.746 pernoctacions.

Un factor clau per al bon resultat ha estat el bon temps, ja que enguany Setmana Santa ha estat a mitjan mes d’abril, i les bones temperatures de la primavera han afavorit les reserves. La tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament, Maite González, ha afegit que “a l’oportunitat de les dates cal sumar l’oferta que cadascú és capaç de presentar als possibles visitants, i Calafell per les seves platges, la seva gastronomia i el patrimoni històric, i les activitats que organitza, és una excel·lent opció per gaudir d’unes vacances”.