Turisme de Calafell estrena una aplicació mòbil

10/05/2016

El Patronat Municipal de Turisme de Calafell ha posat a disposició dels visitants i ciutadans una nova aplicació mòbil amb l'objectiu de donar a conèixer en profunditat els serveis turístics de Calafell. L’aplicació es pot descarregar de manera gratuïta a les plataformes de Google Play i Apple Store i permet obtenir informació completa al visitant en matèria d’oci, cultura, activitats esportives i una guia de restauració i allotjament a Calafell.

Els continguts són en castellà i anglès, francès i alemany. De moment i a títol de prova s’ha publicat en català i castellà. En qüestió de dies ja estarà disponible en anglès i francès. L’App inclou llistes de navegació per zones d’interès, per categories, els imprescindibles, dades pràctiques i fotografies.
 
Les versions d´Android ja és descarregable a través del Google Play. Per als usuaris d’Apple caldrà esperar un mes aproximadament, ateses les condicions d’aquest servei.

Tècnicament l’ App de Turisme Calafell ha estat realitzada totalment amb programari de  llicència lliure,  s'ha utilitzat un framework, multiplataforma, per millorar la compatibilitat amb els principal sistemes operatius existents avui en dia (Ios, Android, Windows mobile).
 
Segons la tinent d’alcalde de Turisme, Maite González “aquesta aplicació és una nova manera innovadora i atractiva de visitar Calafell i els seus voltants i permetrà al Patronat Municipal de Turisme promocionar, encara més, la variada oferta turística que disposa Calafell, facilitant al visitant planificar i optimitzar la seva estada al municipi".

La implementació de totes les funcionalitats s'ha fet amb llibreries el més estàndard possible per tal d'evitar quedat lligats a un sistema en concret. Això permet, primer que sigui una App totalment escalable, i que permeti actualitzacions ràpides amb poc cost en temps.
 
“El propòsit tècnic era mantenir una aspecte el més semblant a la web de turisme i donar noves funcionalitats pròpies d'una App com és la geolocalització, poder accedir a la informació tant de restaurants i allotjaments de forma instantània, saber a quina distància tenim el allotjament o restaurant on volem anar, la previsió del temps, i tots els telèfons d'ajuda que pot necessitar el visitant de  la ciutat”, explica Maite González.
 
El cost de l’App ha estat de 3.630 euros (IVA inclòs). El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha atorgat una subvenció per aquesta App en concepte de difusió On-line per un import de 548,67 euros.