18/03/2017

Tot a punt perquè el nou CAP de Segur de Calafell obri aquest dilluns, 20 de març

Inversió de 2,4 milions d’euros per atendre més de 10.000 empadronats

Tot és a punt perquè el nou CAP de Segur de Calafell obri portes i comenci a prestar servei, aquest dilluns vinent, 20 de març. El nou centre, situat a l'avinguda d'Espanya, 314, substitueix l'antic consultori mèdic i permet oferir un espai més ampli, més comoditat i més serveis tant als usuaris, 10.000 comptant només els veïns empadronats, com als professionals que hi treballen.

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha invertit 2,4 milions d’euros en la construcció de l’edifici, que s’aixeca en uns terrenys de propietat municipal. És eficient energèticament i està dissenyat en una planta baixa a peu de carrer, que acull la recepció, les consultes i l'àrea administrativa, i una planta semisoterrani on es troba la zona d'ús exclusiu dels professionals, a més de l'accés per al transport sanitari. En total són uns 800 metres quadrats construïts.

El nou CAP compta amb aparcament gratuït per qui es desplaci amb vehicle privat. Però, a més, l’Ajuntament va aprofitar la recent remodelació del transport públic urbà per fer més fàcil arribar al centre. En concret, s’hi ha creat un parada de l’autobús i s’han reforçat les freqüències de pas.

L'equip i els serveis

L'equip professional del nou  centre assistencial estarà integrat per 4 metges de família, 1 pediatre, 4 infermeres comunitàries i 1 infermera pediàtrica, 1 treballadora social i 4 administratius que donaran cobertura a tota la franja horària de matí i tarda.

La cartera bàsica de serveis del nou CAP inclou l'atenció de medicina i infermeria familiar i comunitària; pediatria i infermeria pediàtrica; auxiliar de clínica i treball social. A més, també ofereix un seguit de programes i consultes específiques destinades a la prevenció i la promoció de la salut, així com al control de teràpies.

A més, al centre hi haurà diferents programes de salut, adreçats a sectors de la població o a grups de malalts específics. Per exemple, es farà seguiment de la teràpia d’anticoagulació oral (sintrom); o seguiment diabètic, amb control de la salut dels peus i dispensació de material per al control de la diabetis. També s’oferirà un programa d’atenció als malalts crònics, un de prevenció de l’obesitat en infants i adolescents, un de promoció de la salut a l’edat pediàtrica, un de salut a les escoles, un de seguiment en el període posterior a una alta hospitalària i diversos projectes de prevenció generals.

Un servei que també s’oferirà al nou CAP de Segur és el de pacient expert. La idea és tenir uns pacients formats que donin suport a altres pacients amb una patologia comuna. Sempre amb suport dels profesionals, els ajudarien a implicar-se en el control de la seva malaltia, per millorar la qualitat de vida, millorar el compliment terapèutic i reconèixer els signes i símptomes d’alarma.