Mercat medieval

Des de 1998, el primer cap de setmana de setembre, a Calafell se celebra el Mercat Medieval  al voltant del nucli històric de la plaça de Catalunya, carrer Principal, plaça de Mariano Soler i entorns del castell.

Al llarg de tots dos dies a més de totes les parades del mercat hi ha exposició d’aus rapinyaires i exhibicions de falconeria, tir amb arc, caravana de rucs, barca, jocs i tallers infantils. Oficis com sabater, bufat de vidre, ferrer, cisteller, torn de ceràmica, corrúpies, destil·lació d’essències, filadora, escuts i espases, entre altres. També parades de perfums, amulets, joguines, plata, malabars, tavernes, forn de coques i de pa, rebosteria, cal·lígraf àrab, etc. El dissabte es celebra un concert medieval al Castell de la Santa Creu.

L'any 2007 el mercat s’obre cap al carrer de l'Església i plaça de la Constitució i el 2009 s'amplia cap el carrer Marquès de Samà i placeta del Clos de cal Cubano. En els darrers anys la participació de paradistes de Calafell cada vegada ha estat més nombrosa, arribant l'any 2009 a 52 parades pròpies.