Marxa nòrdica

La Marxa Nòrdica, també coneguda com a "NORDIC WALKING", és una activitat física aeròbic i per tant cardiosaludable tan simple com beneficiosa per a la salut. Es tracta d'incorporar a l'exercici més antic de la humanitat, el caminar, uns bastons especials semblants als que s'utilitzen per a l'esquí de fons. El seu origen es remunta a Finlàndia al voltant dels anys 30 quan els esquiadors de fons buscaven poder seguir el seu entrenament a l'estiu.

La Marxa Nòrdica ja és utilitzada per molts esportistes, inclosos els d'elit, com a complement als seus entrenaments i es prescriu des de la sanitat pública com a teràpia. Per a moltes persones és un estil de vida saludable, atès que la seva pràctica és molt senzilla. Implica el 90% dels grups musculars del cos, només equiparable a la natació.

A Calafell, es pot practicar gratuïtament la Marxa Nòrdica amb monitors titulats que et facilitaran els bastons i t'introduiran a la pràctica i la seva tècnica perquè si no camines habitualment ho facis amb nosaltres i si camines et passis a la marxa nòrdica.

Altres informacions d'interès:

  • La durada de les sortides poden arribar fins a les tres hores, depenent del grup on es participi. - Es formen grups en funció de les característiques físiques, experiència i edats
  • Els recorreguts són molt variats, segons els grups , i transcorren per diversos llocs, espais i entorns del municipi amb interès cultural, natural i paisatgístic.
  • L'edat mínima per participar s'estableix a partir de 8-9 anys depenent de l'alçada dels nens.
  • Les places són limitades fins a esgotar els bastons. La inscripció es realitza per rigorós ordre d'arribada. No s'accepten inscripcions amb reserva prèvia.
  • Per a les sortides nocturnes del mes d'agost és obligatori disposar de llanternes frontals i elements reflectants així com del fet de portar aigua.
  • És obligatori comunicar als monitors i al coordinador/a de la sortida si es pateix qualsevol tipus de patologia o si l'activitat ha estat recomanada per les autoritats sanitàries. Es molt recomanable la utilització del pulsòmetre.
  • És obligatori emplenar el formulari per poder participar en l'activitat, així com aportar el DNI o Nordic Walking Calafell.
  • És obligatori disposar del calçat esportiu adequat per caminar, roba esportiva còmoda i transpirable (especialment a l'estiu), elements d'hidratació (motxilla amb bossa d'aigua o ronyonera amb ampolla). Es recomana l'ús de gorra, ulleres de sol i crema solar especialment en les dates estiuenques.