23/04/2018

L’Ajuntament comença a obrir les bosses de la brossa llançades al carrer

Ja ha identificat a alguns infractors i, de moment, els ha avisat que, si reincideixen, seran sancionats

L’Ajuntament de Calafell ha començat a obrir les bosses de la brossa que persones incíviques llancen al carrer, o fins i tot a les papereres, en comptes dels contenidors de residus. Ja s’ha aconseguit identificar algunes persones, que han rebut la visita dels agents cívics del servei municipal de neteja per avisar-los que, en cas de reincidència, seran multats.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, fa una crida a la ciutadania a avisar d’aquesta mena d’actes incívics, donant tota la informació possible. “És impossible tenir policies a cada carrer, però hi ha formes d’enxampar els incívics i la col·laboració ciutadana hi ajuda molt”, explica.

Ferré ha indicat que la campanya per avergonyir els infractors, realitzada en les darreres setmanes, ha tingut més efecte “del que sembla a primera vista. S’ha detectat un descens del nombre de bosses de la brossa abandonades, encara que pel fet de deixar-les marcades al carrer durant 48 hores hagi pogut fer creure el contrari”.

L’alcalde també apunta que “la primera opció sempre és informar i conscienciar, perquè les sancions no li agraden a ningú. Però també ens estem carregant de raó per multar. i ja no perquè hi hagi una normativa, sinó perquè la ciutadania cívica, que és la immensa majoria, no es mereix patir les conseqüències dels actes dels íncivics”.

Amb les ordenances actualment vigents, tirar la brossa fora dels contenidors es pot considerar una falta lleu, sancionable amb fins a 750 euros.