11/02/2021

Adamo anuncia que desplegarà fibra òptica per a 10.000 usuaris de Segur abans d’acabar l’any

El tercer operador que arriba al municipi farà una xarxa pròpia en un termini molt ràpid

L’operador de telecomunicacions Adamo Telecom Ibérica ha anunciat que desplegarà una xarxa pròpia de fibra òptica al nucli Segur, que arribarà a 10.000 usuaris abans d’acabar l’any. Així ho ha confirmat a l’Ajuntament Xavier Viladegut, co-fundador de l’empresa i director de desplegament.

La plana major de l’operador s’ha reunit aquest dimecres amb l’Ajuntament de Calafell per concretar el calendari del pla de desplegament que ja havia estat aprovat el passat novembre. Segons Viladegut, “ja fa uns mesos que estem treballant el projecte i la nostra intenció és començar a connectar llars cap a finals d’abril, principis de maig”. L’objectiu, segons el responsable de l’operador, “és completar el projecte a finals d’any, cobrint tot el sector previst, on hi ha unes 10.000 llars”.

Adamo instal·larà fibra entre la via del tren i l’autopista. Cobrirà, doncs, el centre del nucli i un sector de la part de muntanya. És una zona que representa pràcticament el 80% de Segur i on el desplegament de la fibra dels altres dos operadors que compten amb els permisos municipals, Movistar i Orange, va amb molt retard en relació a altres zones del municipi.

Sobre el tipus de servei ofert per Adamo, Xavier Viladegut explica: “Nosaltres ens centrem a desplegar fibra allí on no n’hi ha i, per tant, oferir un valor diferent a la societat. Com a producte, oferim una alta velocitat de transmissió, de la qual hem estat pioners a Espanya des de 2007”.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, “la iniciativa d’Adamo ajudarà a cobrir la zona de Segur de Calafell, que era la que tenia menys oferta d’altres operadors”. Ferré agraeix que aquest operador “no tan sols cobreixi aquest buit, sinó que ho faci en un termini curt”.

L’alcalde ha afegit que “hem presentat a Adamo un seguit de demandes per zones on no tenim resolt encara el tema de la fibra, com les urbanitzacions del nord del municipi, per damunt de l’autopista, o la zona comercial de Mas Mel i la urbanització Alorda Parc”. Ferré diu que “s’ho estudiaran perquè els coincideix amb la xarxa troncal des de la qual desplegaran la fibra i creiem poder aconseguir una solució”.