07/07/2021

L’Ajuntament inicia la preparació del pla de mandat 2023-2027 amb un procés previ de participació ciutadana

Aquest 8 de juliol, primera presentació de la iniciativa participativa

L’Ajuntament de Calafell ha activat l'elaboració del pla de mandat per a la propera legislatura (2023-2027) amb la convocatòria d’un procés previ de participació ciutadana. Aquest dijous 8 de juliol se’n dona el tret de sortida, amb una primera presentació d’aquesta iniciativa. L’acte, que s’ha de fer per via telemàtica per motius de seguretat sanitària, comptarà amb la participació dels diferents consells de participació i de les entitats del municipi.

La presentació podrà ser seguida per tothom mitjançant un streaming en directe, a partir de les 19 hores d’aquest 8 de juliol.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, explica que “el pla de mandat, o pla d’actuació municipal, és el full de ruta que marca els objectius, les línies estratègiques i les accions que l’Ajuntament es compromet a dur a terme durant el mandat, en aquest cas, 2023-2027”.

La regidora afegeix: “La participació ciutadana ha de ser una eina clau en l’elaboració del pla, que permeti tenir en compte i incorporar la visió del veïnat del municipi”. I destaca especialment que “aquest pla d’actuació municipal haurà de tenir en compte i estar totalment vinculat a l’estratègia Calafell 2030”.

Procés d’elaboració

Després de la presentació d’aquest dijous, hi haurà una consulta ciutadana i un debat temàtic. La consulta, a tota la ciutadania, es desenvoluparà, mitjançant una enquesta, fins a finals del mes de setembre.

Entre setembre i octubre es desenvoluparà el debat temàtic, en el qual participaran els diferents consells de participació ciutadana i serà al voltant de quatre eixos. El primer versarà sobre energia, medi ambient i serveis urbans; el segon, sobre mobilitat urbana sostenible; el tercer, sobre societat, governança i transparència; i el quart, sobre resiliència urbana.

Al desembre hi haurà una sessió de retorn, per posar en comú els resultats i les conclusions del procés participatiu.

En paral·lel, es farà un treball tècnic, que té com a principal objectiu elaborar un avantprojecte de pla de mandat. També es realitzarà una validació tècnica de les propostes recollides a través de la consulta i de les sessions de debat per confirmar que són viables i poden incorporar-se al pla de mandat.