04/05/2023

Les escoles de Calafell treuen aquest dissabte la seva feina al carrer

Tercera jornada del Pla Educatiu d’Entorn, a la plaça del Manila, de 10 a 14 hores

Les escoles de Calafell i l’Ajuntament organitzen aquest dissabte, 6 de maig, la tercera Jornada del Pla Educatiu d’Entorn. Serà una diada en la qual les escoles trauran la seva feina al carrer, tot compartint un seguit d’activitats compartides amb agents socials i culturals, i amb un lema (A Calafell, fem colla!) que vol reflectir el tarannà cooperatiu d’aquesta iniciativa.

La jornada tindrà lloc, de 10 a 14 hores, a la plaça del Manila, a la zona de la confraria de pescadors. I serà una jornada especial relacionada amb el centenari de les Colònies Vilamar.

Recordem que aquesta jornada és l’última que encara no s’havia recuperat des que va començar la pandèmia. L’anterior edició va celebrar-se el mes de maig de 2019, i l’any següent ja no va poder celebrar-se. Tampoc el 2021, per les restriccions existents, i el 2022, per prudència, tot i que ja no quedaven pràcticament restriccions.


Què és el Pla Educatiu d’Entorn?

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa qu vol donar resposta a les múltiples demandes de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Entre els objectius del Pla hi ha el foment de la llengua acadèmica, la social i la laboral; l’afavoriment de la convivència i la cohesió social, i la creació o manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

Aquest projecte està dins del conveni de col·laboració entre el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Calafell per al Pla Educatiu Entorn, iniciat el curs 2017-2018.