31/12/2013

1r. Trofeu Scoring de Patí Català, a Calafell

Calafell ha celebrat avui, coincidint amb Sant Silvestre, l’última regata de l’any que, en aquest cas, es tractava d’una regata “scoring” de patí català, la primera d’aquestes característiques que es disputa a Calafell.

Calafell ha celebrat avui, coincidint amb Sant Silvestre, l’última regata de l’any que, en aquest cas, es tractava d’una regata “scoring” de patí català, la primera d’aquestes característiques que es disputa a Calafell. El guanyador de la regata ha estat Jordi Sànchez, seguit en segon lloc per Albert Vidal, i en tercer lloc per Joaquim Vidal.

L’atractiu d’aquest tipus de regata és que els participants han d’aguantar el patí escorat, i el guanyador és aquell que aconsegueix fer el trajecte marcat al més ràpid possible. La regata estava organitzada per l’Escola de Vela de Calafell, amb qui l’Ajuntament de Calafell té un conveni per dur a terme activitats que fomentin l’ús del patí català al municipi.

Un total de 10 embarcacions de patí català han participat en aquesta regata scoring. La regata ha estat força difícil, degut a la manca de vent que hi havia aquest matí. Cap a les 12h s'han pogut muntar les boies, amb la senyera catalana que marcava el final del recorregut.

El poc vent ha permès que el recorregut fos paral.lel a la platja i molt a prop de la sorra, cosa que ha permès que molts ciutadans s’apropessin per poder veure la regata des de primera línia. De fet, la regata ha esta tot un espectacle, ja que tots els participants han acabat bolcant en un moment o altre, degut a la dificultat de la prova.

La regata també ha comptat amb la col.laboració dels restaurants Come Va i Àncora, i la botiga de vins Vinodivino, que han aportat els premis dels guanyadors.