12/09/2016

3.417 alumnes comencen el curs escolar 2016-2017 a Calafell

La gran novetat és l’obertura del nou Institut La Talaia a Segur de Calafell

Un total de 3.417 alumnes han començat el curs escolar 2016-2017 als centres educatius de Calafell. És pràcticament la mateixa xifra que el curs passat (onze menys), tot i que pel perfil demogràfic del municipi hi ha canvis fins al darrer moment i, de fet, al llarg de tot el curs.

La gran novetat d’aquest curs és a l’Institut La Talaia, de Segur de Calafell. El centre estrena per fi el seu edifici definitiu, al carrer Brasil. Però també estrena l’edifici on s’impartirà el cicle formatiu de gran mitjà en jardineria i horticultura, que va començar, en un emplaçament provisional, el curs passat.

El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha invertit 7 milions d’euros en l’institut definitiu, una seu que tindrà tot l’equipament i que permetrà oferir per primer cop estudis de Batxillerat, que fins ara no s’impartia per falta d’espai. La Talaia ha fet, a més, una aposta pels ensenyaments de lletres, ja que oferirà les modalitats artística i humanística.

D’altra banda, l’Ajuntament ha invertit en el darrer any 600.000 en l’adequació de l’antic Tennis Bonavista, entre el carrer Comte Gómez de Orbaneja i el carrer Palestina, que acollirà l’aulari i la zona de conreu per a les pràctiques del cicle de jardineria i horticultura.  L’actual Ajuntament va accelerar la inversió, que inicialment havia de fer-se en dos anys, per considerar que era una gran oportunitat per a Calafell, ja que s’ampliava l’oferta formativa del municipi per primer cop en molt temps i, a més, en especialitats professionals diferents de les més tradicionals.

Obres de millora i manteniment als centres

L’estiu s’ha aprofitat, com és habitual, per fer millores, reparacions i manteniments als centres educatius, tant per part de la Generalitat com de l’Ajuntament. Els treballs més destacats s’han fet a l’escola Santa Creu (solució als bassals que es formaven a l’entrada i reparació del sostre d’un passadís) i a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer (reparació de calderes). També s’han solucionat diferents desperfectes menors a la pràctica totalitat de centres.

Les xifres, centre a centre

Aquestes són les xifres de matrícula, centre a centre. Són xifres aproximades, tal com indicàvem al principi.

Institut La Talaia
400 alumnes (360 d’ESO, 35 de Batxillerat i 20 de cicles formatius)

Institut Camí de Mar
800 alumnes (580 d’ESO, 173 de Batxillerat i 107 de cicles formatius)

Escola Santa Creu
563 alumnes

Escola del Castell
444 alumnes

Escola Vilamar

232 alumnes

Escola Mossèn Cinto
376 alumnes

Escola La Ginesta
444 alumnes

Llar d’infants El Rasclet
41 alumnes

Llar d’infants Els Terrossets

66 alumnes

Llar d’infants El Petit Trenet
51 alumnes