13/09/2018

3.620 alumnes han començat el curs escolar 2018-2019 als centres educatius de Calafell

La gran novetat és la remunicipalització de la gestió de les escoles bressol

Un total de 3.620 alumnes han començat el curs escolar 2018-2019 als centres educatius de Calafell. Són pràcticament els mateixos que el curs passat, quan van començar les classes 3.623 alumnes. La xifra és encara provisional i pot variar en els propers dies, segurament a l’alça. I anirà canviant al llarg de tot el curs, atés el perfil demogràfic del municipi, amb un important volum de població flotant.

La gran novetat d’aquest curs és la “remunicipalització” de la gestió de les escoles bressol. L’Ajuntament ha recuperat les concessions de les quatre llars d’infants municipals, dues per haver-se exhaurit, i dues mitjançant una rescissió de mutu acord. La gestió directa permetrà estalvis econòmics i, a la vegada, estar més a sobre del projecte educatiu que es desenvolupa a aquests centres. També obre la porta a possibles baixades de tarifes, i això que actualment les quotes són de les més econòmiques que es poden trobar.

Entre les millores que l’Ajuntament ha fet aquest estiu en l’àmbit educatiu local en destaquen dues, que tenen a veure amb l’accès als centres. D’una banda, s’ha habilitat una zona d’aparcament propera a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer, al nucli de Segur. A un solar del carrer Joaquim Domènec Castell s’han creatr 39 places d’estacionament, amb una inversió d’uns 60.000 euros. I de l’altra, s’ha renovat la vorera que connecta, per sota de l’autopista, l’escola La Gineta, també a Segur, amb la seva zona d’aparcament.

 
Les xifres, centre a centre

Aquestes són les xifres de matrícula, centre a centre. Són xifres aproximades, tal com indicàvem al principi.

Institut La Talaia
500 alumnes

Institut Camí de Mar
800 alumnes

Escola Santa Creu
536 alumnes

Escola del Castell
450 alumnes

Escola Vilamar
253 alumnes

Escola Mossèn Cinto
406 alumnes

Escola La Ginesta
478 alumnes

Llar d’infants El Rasclet
59 alumnes

Llar d’infants Els Terrossets
68 alumnes

Llar d’infants El Petit Trenet
50 alumnes

Llar d’infants el Petit Príncep
20 alumnes