13/09/2017

3.623 alumnes han començat el curs escolar 2017-2018 als centres educatius de Calafell

La gran novetat és la reobertura de la llar d’infants de Calafell Parc, tancada durant quatre anys

Un total de 3.623 alumnes han començat el curs escolar 2017-2018 als centres educatius de Calafell. Són 206 més que el curs passat, quan van començar les classes 3.417 alumnes. La xifra d’aquest setembre segurament anirà canviant al llarg de tot el curs, atés el perfil demogràfic del municipi.

La gran novetat d’aquest curs és la reboertura de la llar d’infants municipals El Petit Príncep, situada a la urbanització Calafell Parc, que havia romàs tancada durant quatre anys, per la pèrdua d’alumnes causada per la crisi econòmica. Les reduccions de preus de les llars d’infants ajudaran a revertir la situació. De moment, comencen 10 alumnes, però la inscripció continua oberta.

Obres de millora als centres

Aquest estiu s’han fet obres de millora a les escoles, amb una inversió de 315.508,49 euros. Era un compromís del govern municipal per revertir, des de la inversió municipal, els efectes de les retallades en ensenyament dels darrers anys. Entre les obres, hi ha reparacions a les instal·lacions tècniques, millora de paviments als patis i als jocs infantils, cobertura de passadissos exteriors, renovació de tanques perimetrals, solució de problemes d’impermeabilització... "Un dels objectius d’aquestes actuacions és deixar resolts definitivament alguns problemes de manteniment que s’eternitzaven amb solucions provisionals", subratlla la regidora d'Ensenyament, Lluïsa Lastra.

Una actuació molt demandada per les comunitats educatives, que s’ha abordat, era la creació de zones d’ombra als patis, amb la plantació d’arbres i la instal·lació de pèrgoles. I també s’ha millorat l’accessibilitat, per exemple amb la instal·lació d’un ascensor a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer.

A més l’Ajuntament ha subministrat, d’acord amb les demandes dels centres, equipament com pissarres digitals, per completar l’aplicació d’aquest compromís.

De la seva banda, Ensenyament ha destinat uns 20.000 euros a resoldre les filtracions que hi havia a les cobertes de l’Institut Camí de Mar.


Les xifres, centre a centre

Aquestes són les xifres de matrícula, centre a centre. Són xifres aproximades, tal com indicàvem al principi.

Institut La Talaia
470 alumnes

Institut Camí de Mar
880 alumnes

Escola Santa Creu
543 alumnes

Escola del Castell
444 alumnes

Escola Vilamar
245 alumnes

Escola Mossèn Cinto
371 alumnes

Escola La Ginesta
466 alumnes

Llar d’infants El Rasclet
65 alumnes

Llar d’infants Els Terrossets
70 alumnes

Llar d’infants El Petit Trenet
58 alumnes

Llar d’infants el Petit Príncep
10