27/05/2015

3r Campionat de Break Dance de Calafell

Aquest dissabte, 30 de maig, tindrà lloc al Centre Cívic Cinema Iris, de 16 a 20 hores, el 3r campionat de Break Dance de Calafell.

Aquest dissabte, 30 de maig, tindrà lloc al Centre Cívic Cinema Iris, de 16 a 20 hores, el 3r campionat de Break Dance de Calafell.

Aquesta edició serà molt especial, ja que per primera vegada tindrà lloc a l’edifici del centre cívic i es preveu que tingui un nivell molt alt, amb Bboys i Bgirls vinguts de tots els indrets de l'Estat espanyol i alguns de l'estranger.

Durant el campionat, la música anirà a càrrec del DJ ADRI (destroyers crew) i el jurat estarà format pels jutges: Simon (Flex Flava, lasagna style) provinent d’Italia, FLEXNANDO (Shake Styles) de Torrellano i ODOR (Odor Brothers, Bbros) del Vendrell.

El Bboys o Bgirls que es proclami guanyador s’endurà un premi de 200euros.

El Break Dance o Breaking és una dansa urbana que forma part de la cultura Hip-Hop sorgida en les comunitats afroamericanes dels barris novaiorquesos com Bronx i Brooklyn en els 70. Si bé és cert que aconseguiria un reconeixement més alt en la dècada dels 80, gràcies a la influència de diversos artistes com James Brown o Michael Jackson, i pel·lícules com Breakin i Beat Street que van estendre el moviment cap als països europeus i Llatinoamèrica. El terme va ser imposat pels mitjans de comunicació al ball conegut com Break Dance, així anomenat originalment per un nombre significatiu de practicants (B-boys). Es pensa que aquest nom tenia motius comercials, i per això alguns "B-boys" prefereixen seguir anomenant bboying al seu ball de la manera original.