06/09/2022

40 propostes superen l’avaluació tècnica i econòmica en els pressupostos participatius per a 2023

Abans de començar la votació ciutadana, queda la ratificació del Consell Ciutadà, dijous vinent, 8 de setembre

40 de les 72 propostes presentades als pressupostos participatius 2023 de l’Ajuntament de Calafell, han superat l’avaluació tècnica i econòmica realitzada pels serveis tècnics municipals. Aquest nombre encara no és definitiu, ja que ha de ser ratificat o modificat pel Consell Ciutadà, el màxim organisme de participació ciutadana del municipi.

El Consell es reuneix dijous vinent, 8 de setembre, a les 19 hores. Serà una sessió oberta al públic i que també podra seguir-se en directe per streaming.

Les propostes que han passat l’avaluació i les que no, poden consultar-se a la plataforma electrònica de participació DecidimCalafell, així com els motius respectius. Els motius més freqüents de no admissió són que la proposta superi l’import econòmic màxim, que la qüestió no sigui de competència municipal o que es tracti d’una actuació ja prevista. També que la idea presentada no compleixi els objectius de la convocatòria. I en algun cas, s’han unificat en una de sola diferents propostes en el mateix sentit.

Després del debat al Consell Ciutadà per aprovar el llistat definitiu de propostes, tindrà lloc la votació ciutadana, que se celebrarà entre el 16 de setembre i el 28 d’octubre. Tant de forma electrònica com presencial, aquesta darrera mitjançant unes carpes informatives a la via pública. Les propostes que guanyin la votació s’incorporaran al pressupost municipal per a l’any vinent, durant el mes de novembre.

Recordem que es posen a votació 500.000 euros, i que cap proposta pot superar els 200.000 de cost.  Amb aquest màxim es vol diversificar les propostes que acabin realitzant-se i que no tota la partida sigui copada per un únic projecte.

La tinent d’alcalde de Participació de l’Ajuntament, Helena Rubio, destaca “l’elevat nombre de propostes presentades, un any més, però sobretot el fet que la ciutadania entengui l’actual filosofia dels pressupostos participatius”. Rubio recorda que “les propostes han d’estar relacionades amb algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU per a l’any 2030. La ciutadania s’està fent seva aquesta idea: les propostes en són bona mostra”.