06/12/2018

Acaba una altra edició del projecte “Grans actors i actrius comunitaris”

És un taller de teatre sobre els principis de la convivència, adreçat a les persones grans

El projecte “Grans actors i actrius comunitaris” ha acabat aquesta setmana una nova edició, la quarta, des que es va posar en marxa l’any 2015. És un taller formatiu de teatre social, adreçat a les persones grans, sobre els principis de la convivència en un entorn de diversitats, propi de la societat actual (de cultures, de gèneres, d’edat, d’històries de vida...).

La pràctica es centra en la metodologia del teatre fòrum. A través de dinàmiques teatrals (jocs, exercicis, dinàmiques de grup) ens acostem a la reflexió sobre tot tipus de discriminacions, el racisme, els prejudicis i els estereotips, per crear un espai interactiu de diàleg. El taller té una durada de 25 hores i és dinamitzat per Noé G. Montuenga.

El taller va començar el 3 d’octubre i ha finalitzat el 5 de desembre de 2018. Aquest 5 de desembre, es va presentar una obra de teatre al centre cívic Cinema Iris. L’11 de desembre, a les 10:30 hores, se’n representarà una altra al pavelló poliesportiu Jaume Vilamajó de Segur. Aquestes activitats són amb entrada oberta i gratuïta.

Enguany, com a valor afegit, el grup de Grans actrius comunitàries de Calafell ha participat en l'activitat Masterclass Teatre Fòrum Interseccional, organitzat per La Xixa Teatre a Barcelona. Hi van presentar una de les obres amb les quals s'està treballant al taller formatiu.  La Masterclass Teatre Fòrum Interseccional ha estat un intercanvi amb altres grups que treballen amb la metodologia de teatre fòrum i que es troben en procés de creació.

El projecte “Grans actors i actrius comunitaris” és impulsat pel Pla local d’Acollida i Immigració, amb la col·laboració del programa municipal per a la gent gran “Posa-hi oli”. Enguany ha estat cofinançat pel contracte programa de serveis socials de la Generalitat.