17/10/2019

Adjudicades les obres de millora del drenatge del carrer Pescador de Calafell

Mesures de xoc per evitar que els aiguats inundin els habitatges de la zona

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres del projecte de millora del drenatge del carrer Pescador i vies properes. Aquests treballs busquen evitar que l’aigua s’entolli en punts crítics quan hi ha aiguats i acabi entrant als habitatges. És una mesura de xoc, la primera d’un seguit d’actuacions que s’hauran de fer a la zona per acabar amb el problema.

L’empresa guanyadora de la licitació ha estat Sorea, amb un preu de 174.416,90 euros. El termini d’execució és de dos mesos i els treballs començaran en aproximadament dues setmanes. Haurien d’estar acabades a finals d’any.

La solució a les inundacions del carrer Pescador és una mesura sorgida de la participació ciutadana, concretament dels pressupostos participatius de l’Ajuntament referits a l’any 2018. La dilació es deu a l’excepcional dificultat tècnica de trobar la forma de fer-ho, a més dels terminis administratius que té actualment tota obra pública des que es pren la decisió fins que comencen els treballs.

Ara es farà una primera actuació immediata, consistent a desplaçar el punt més baix de la zona, de la cruïlla del carrer Pescador amb el carrer Molí del Blanquet a l’interior de l’aparcament públic existent. “Estem parlant de cotes amb poca diferència, però l’aigua sempre s’acumula al punt més baix i, actualment, aquest està a tocar dels habitatges. Si s’entolla a un altre punt, les cases estaran més protegides”, diu el tinent d’alcalde de Territori, Miguel Ángel Perín.

Perín afegeix: “La situació millorarà molt amb aquest canvi del punt més baix, però caldran posteriors obres aigües avall”. En concret, una segona part del projecte millorarà l’evacuació de l’aigua sota la via del tren i fins arribar al mar. Aquesta segona fase es farà més endavant, quan s’hagi acabat de rectar i es pugui adjudicar.