08/09/2017

Altres acords del ple municipal del 4 de setembre de 2017

El ple ha aprovat una moció de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, reivindicats per Estat Islàmic, i de suport a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències. L’acord comdemna aquests atacs i qualsevol tipus de violència que propagui l’odi i la barbàrie arreu del món i a casa nostra. Es dóna el condol i el suport total a les víctimes mortals i ferits dels atemptats, les seves famílies i amics. I es fa un agraïment exprés a la tasca desenvolupada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que “en moments de màxima tensió, van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei”. La moció ha aconseguit 20 vots a favor (CiU, PSC, CUP, Ciutadans, PP, UAM I ERC) i una abstenció (regidor no adscrit).

El ple també ha aprovat una moció del grup municipal de la CUP que reclama l’aplicació del manual de bones pràctiques de contractació en el sector musical. Entre altres punts, la moció estableix que en els espectacles que promogui l’Ajuntament, la relació entre aquest i els artistes haurà de ser de naturalesa contractual. També s’incentivarà que les bones pràctiques s’observin per part de promotors privats i associacions culturals. També que s’incentivi la contractació de propostes musicals amb representació femenina, “perquè les artistes dones pateixen una infrarepresentació”, segons el regidor de la CUP, Albert Pijuan.

I la sessió plenària també ha aprovat un nou preu pel curs de màrqueting digital organitzat pel departament de Treball de l’Ajuntament per aquesta tardor, així com nous descomptes per a persones emprenedores i empreses. Aquestes rebaixes es podran fer perquè la Diputació de Tarragona ha concedit una subvenció de 3.000 euros. Això permetrà atorgar un descompte del 30% a empreses instal·lades al centre empresarial municipal Vilarenc Zenit; un 20% de descompte a les empreses donades d’alta a la pàgina web de Vilarenc Zenit; i un 10% de descompte a empreses amb domiciliació fiscal a Calafell.