27/07/2020

Aprovat el calendari dels pressupostos participatius de l'Ajuntament per a l'any vinent

La presentació de propostes per part de la ciutadania començarà l’1 d’agost

El ple de l’Ajuntament de Calafell d’aquest 23 de juliol ha aprovat el calendari dels pressupostos participatius que començarà en breu, i relatiu al pressupost municipal de l’any vinent. Des de l’1 d’agost, la ciutadania ja podrà presentar propostes. Recordem que, des d’enguany i en els propers anys, les propostes que la ciutadania pot proposar i votar han d’estar relacionats amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

El calendari aprovat és el següent:

–Presentació de propostes: entre l’1 d’agost i el 30 d’agost de 2020.
–Estudi de propostes: entre l’1 i el 28 de setembre de 2020.
–Votacions de les propostes: entre el 5 i el 26 d’octubre de 2020.
–Incorporació de les propostes guanyadores al pressupost per a 2021: durant el mes de novembre de 2020.

La quantitat de diners sotmesa a votació ciutadana és de 500.000 euros. Una de les novetats dels pressupostos participatius d’enguany, i dels propers exercicis, és que les propostes que es podran presentar no es limitaran a inversions, sinó que podran incloure subvencions a col·lectius en dificultat. A més, les que tirin endavant podran aspirar a subvencions europees que exigeixen  que els projectes hagin estat elaborats amb participació ciutadana.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, ha explicat que “en les edicions anteriors de pressupostos participatius, hem anat perfilant la fórmula i ara apostem per fer un pas més”. Segons Rubio, “amb aquest sistema, l’objectiu d’esdevenir un municipi del tot sostenible el podrem aconseguir amb la intervenció de tota la ciutadania”.