07/10/2018

Aprovat el conveni laboral de l’Ajuntament de Calafell fins al 2023

La jornada es redueix a 35 hores setmanals i se solucionen problemes històrics

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat el conveni nou laboral de la corporació fins al 2023. L’aprovació en ple culmina el tràmit del preacord signat amb els sindicats a finals d’agost.

Una de les principals novetats és la implantació de la jornada laboral de 35 hores setmanals, possibilitat factible pels darrers canvis de normativa estatal. També s’introdueixen més facilitats perquè els treballadors municipals conciliïn la vida laboral amb la familiar. Per exemple, la possibilitat de demanar reducció de jornada per tenir cura de fills, s’amplia fins als 12 anys (actualment, són 6 anys).

En el marc d’aquest acord, l’Ajuntament es compromet a impulsar la valoració dels llocs de treball i a dotar 150.000 euros per a desfer els desajustos salarials i greuges comparatius actuals, entre treballadors que tenen salaris diferents tot i fer la mateixa tasca. També es doten 150.000 euros per a una nova paga de productivitat real, per a incentivar l’esforç i l’assoliment d’objectius laborals de cada departament.

Així mateix, es resolen alguns problemes històrics de convenis anteriors i de dubtosa legalitat, com la paga de productivitat vigent fins ara.

El regidor de Recursos Humans, Joan Maria Triadó, ha destacat que “aquest és un conveni per cinc anys per donar estabilitat als acords i a les conseqüències que tindrà, i està estructurat també de forma que pugui adaptar-se fàcilment a novetats normatives sense haver-ho de renegociar tot”. En aquest sentit, Triadó, ha subratllat que “hem volgut que hi hagués un període prolongat de ‘pau social’ a l’Ajuntament, al marge fins i tot de les eleccions i del govern que pugui haver-hi”.

L’acord ha estat aprovat amb els vots favorables dels grups de CiU, PSC, CUP, UAM, PP, ERC i el regidor no adscrit, i l’abstenció de Ciutadans.